Έγινε η μετάφραση: Στις 24 Φεβρουαρίου η δίκη για τη Siemens


Με τον καινούργιο χρόνο ανοίγει η αυλαία της δίκης για την υπόθεση της Siemens ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Οι 64 κατηγορούμενοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία από τα «μαύρα ταμεία» της γερμανικής εταιρίας θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης στις 24 Φεβρουαρίου 2017 οπότε και

προσδιορίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης. Η επ αόριστον αναβολή της δίκης της, λόγω του αμετάφραστου βουλεύματος, είχε προκαλέσει πονοκέφαλο στις δικαστικές αρχές καθώς υπάρχει ορατός ο κίνδυνος παραγραφής αδικημάτων.

Ωστόσο, η αναβολή της δίκης το περασμένο καλοκαίρι ήταν μονόδρομος για το δικαστήριο το οποίο έκανε δεκτές τις ενστάσεις των αλλοδαπών κατηγορουμένων για μη μετάφραση του παραπεμπτικού βουλεύματος στη μητρική τους γλώσσα.

Πλέον, το πολυσέλιδο βούλευμα μεταφράστηκε στα γερμανικά και τα γαλλικά και η δίκη θα αρχίσει ξανά από την αρχή.

Η υπόθεση της Siemens εκκρεμεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης από το 2006 οπότε και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα για μίζες και παράνομες πληρωμές, ενώ η ανάκριση που ανατέθηκε μετά το πρωτοδικείο σε εφέτες ανακριτές κράτησε περίπου επτά χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα