Παρουσίαση προγράμματος τους Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2013


Δηλώσεις προέδρου πολιτιστικού οργανισμού Ν. Κωστοπουλου:
Σε δύσκολους καιρούς για τον πολιτισμό, προχωρήσαμε στη διαμόρφωση ενός προγράμματος, μέσω του οποίου επιχειρείται η επιστροφή του θεσμού σε δρόμους που θα παραπέμπουν και στην παραγωγή πολιτιστικού προϊόντος.

Το γεγονός πως στο φετινό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται 11 παραγωγές και δύο συνεργασίες, καταδεικνύει την πρόθεση μας αυτή, γνωρίζοντας παράλληλα, πως έχουμε εν μέσω δυσκολιών, μακρύ δρόμο να διανύσουμε.

Σε μια περίοδο όπου μπαίνουν ακόμα και επίπλαστα διλλήματα, μέσω των οποίων επιχειρείται
να περαστεί το μήνυμα πως σε χαλεπούς καιρούς ο πολιτισμός είναι πλεονασμός , αυτό που πηγάζει από την δομή και τον προϋπολογισμό των εκδηλώσεων του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας είναι, «πως ο πολιτισμός είναι ανάγκη, δεν είναι πολυτέλεια».

Σε ότι αφορά στη πολιτιστική μας πολιτική και γνωρίζοντας πως πραγματικό φεστιβάλ είναι αυτό που όταν ολοκληρωθεί δεν θα μείνει στην ιστορία ως μια απλή «χοάνη» υποδοχής παραστάσεων και σχημάτων, προχωρήσαμε σε σύντομο χρόνο στην παραγωγή εκδηλώσεων και συνεργασιών καθώς και σε επιλεκτική μετάκληση σχημάτων.

Με δεδομένες τις οικονομικές δυνατότητες, ένα από τα στοιχήματα που καλούμαστε φέτος να «κερδίσουμε» είναι, πως και με τα λίγα μπορεί να υπάρξει παραγωγή πολιτισμού και το πρόσημο να είναι θετικό.

Στόχος μας είναι, το Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας να αποτελέσει παράγοντα εξωστρέφειας της κοινωνίας σε επίπεδο Πάτρας και ευρύτερης περιφέρειας.

Άλλωστε, ο πολιτισμός ήταν πάντα ένας από τους βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους κτίστηκε το άνοιγμα των κοινωνιών και η πορεία τους προς τα εμπρός.

Αυτό φιλοδοξούμε να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο φέτος, με «εργαλείο» πολιτιστικά δρώμενα, συναυλίες, παραστάσεις, που θα φιλοξενηθούν από τον θεσμό και τα οποία αποτελούν συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Η προσπάθεια που ξεκινά στόχο έχει την αναβάθμιση και την περαιτέρω ανάδειξη του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας, το οποίο αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς θεσμούς του Δυτικού Άξονα της Χώρας.

Η ενίσχυσή του πρέπει να είναι μέρος της στρατηγικής που πρέπει να ακολουθήσουμε, ώστε μέσω και του πολιτισμού να αναδειχθεί η περιοχή.

Για να συμβεί αυτό απαιτείται ένα πλάνο σε βάθος χρόνου, που θα δίνει τη δυνατότητα, ανάλογα με τα μηνύματα των καιρών, να αναπροσαρμόζεται και κάνοντας τον απολογισμό να επιτευχθούν οι στόχοι του.

Θέλω να πιστεύω πως η φετινή προσπάθεια, χωρίς μεγαλοϊδεατισμούς , χωρίς ακροβασίες και προπάντων χωρίς υπερβάσεις που σε οικονομικό επίπεδο θα έθεταν σε κίνδυνο το μέλλον του θεσμού, θα ευοδωθεί.

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΤΡΑΣ

11 ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ
2 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
8 ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΖΑΖ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

8 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα