Δείτε την επιστολή παραίτησης του ασυμβίβαστου Τζίμη Πανούση από την Εθνική Τράπεζα- ΦΩΤΟ

Ο Τζίμης Πανούσης το 1973 βρήκε από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο, στη συνέχεια εγκατέλειψε το θίασο, για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα, από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αν και ήταν μια θέση που μπορούσε να του προσφέρει μια οικονομική ασφάλεια. Δεν ήταν όμως διατεθειμένος να συμβιβαστεί. Φυσικά, η παραίτηση του δεν ήταν μια απλή υπόθεση, καθώς έστειλε μια άκρως ειρωνική επιστολή προς τη Διοίκηση.
«Προς τη διοίκησιν της Εθνικής Τραπέζης
της Ελλάδος
Διεύθυνση Διοικητικού
Τμήμα Προσωπικού
Κύριε Διοικητά,
Λαμβάνω την τιμήν να παρακαλέσω Υμάς όπως εγκρίνητε την παραίτησίν μου εκ της Τραπέζης δια τους κάτωθι αναφερόμενους λόγους:
Παρότι είμαι ταλαντούχος ηθοποιός αρνούμαι να συνεχίσω να παίζω τον ρόλο του υπαλλήλου στη μέγαλη φίλη του Ελληνικού λαού την Εθνική Τράπεζα (όπως λέμε π.χ Εθνικό Θέατρο,Εθνική Πινακοθήκη, Εθνικοσοσιαλισμός κ.λ.π).
Η μέχρι τώρα προνομιούχα εργασία μου εις την Διοίκησιν της Έθνικής Τράπεζας στο τμήμα Συμφωνιών Ανταποκριτών Εξωτερικού δεν ήταν πάρα ένας ρόλος κομπάρσου στην καλοστημένη παράσταση των μεγαλοκεφαλαιούχων μετόχων πάνω στην πλάτη του Ελληνικού λαού (για λεπτομέρειες βλέπε γερή πολιτική ανάλυση Αντρέας Παπανδρέου, Χαρίλαος Φλωράκης, Ερυθρές Ταξιαρχίες κ.λ.π).
Δεν ξέρετε πόσο θα σταναχωρηθώ που θα σταματήσω να συμφωνώ(;) εκατοντάδες πανέμορφους αριθμούς επί 8 ώρες ημερησίως και να αμοίβωμαι τόσο πλουσιοπάροχα με το υπέρογκο ποσό των Δρχ. 10.683 – μηνιαίως.Δυστυχώς όμως μου λείπει το μεγαλύτερο προσόν για ένα τραπεζοϋπάλληλο (που πας κύριε χωρίς μέσο;)
Δεν κάνατε δεκτή αίτηση μου για άδεια άνευ αποδοχών πράγμα που δεν με απασχολεί και πολύ διότι ο πατέρας μου είναι βασικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και όποτε θελήσω μπορώ να επανέλθω κατόπιν βεβαίως αδιάβλητου διαγωνισμού και
Αρνούμαι να είμαι μισθωτός σκλάβος (μπράβο ρε μάγκα!).
Μετά σεβασμού,
Ο αιτών
Τζίμης Πανούσης»
Keywords
Τυχαία Θέματα