Δ. Θεσσαλονίκης: Προειδοποίηση για τη συσσώρευση σκουπιδιών


Μέχρι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη είχαν συσσωρευτεί πάνω από 5.000 τόνοι απορριμμάτων χωρίς να υπολογίζονται τα ογκώδη
Κώδωνα κινδύνου για τα τεράστια προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει στη δημόσια υγεία στην αισθητική και στη λειτουργία της πόλης η ανεξέλεγκτη συσσώρευση σκουπιδιών λόγω των συνεχιζόμενων κινητοποιήσεων των εργαζομένων στους ΟΤΑ, κρούει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς.
«Παρά
τις επανειλημμένες εκκλήσεις και τα μέτρα που πάρθηκαν η κατάσταση έφτασε στο όριο, καθώς είναι φανερό πως οι αστικές λειτουργίες αποσυντίθενται και η δυσφορία των πολιτών/επαγγελματιών είναι έκδηλη» σημειώνει ο Θανάσης Παππάς. Επιπλέον τονίζει ότι αυτό συνεπάγεται πως ο Δήμος και οι εργαζόμενοι πρέπει να συνυπολογίζουν εφεξής ότι η επανάληψη τέτοιων φαινομένων θα αποδιοργανώσει τις λειτουργίες της πόλης και θα επιφέρει οριστικά ίσως πλήγμα στην δυνατότητα ουσιαστικής αποκομιδής και καθαριότητας της Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών από την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2012 ο ΣΜΑ ήταν σε κατάληψη, παρέμεινε κλειστός και η αποκομιδή περιορίστηκε στα στοιχειώδη, ενώ μέχρι την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στην Θεσσαλονίκη είχαν συσσωρευτεί πάνω από 5.000 τόνοι απορριμμάτων χωρίς να υπολογίζονται τα ογκώδη όταν από την επόμενη Δευτέρα 26 άρχισε η αποκομιδή.
Στο πλαίσιο αυτό ο όγκος απορριμμάτων που συλλέχτηκαν από το σύνολο των εργαζομένων στην καθαριότητα -που υπερέβαλλαν εαυτούς- είναι ασύλληπτος όταν μάλιστα οι συνθήκες αποκομιδής των χύδην απορριμμάτων είναι επιβαρυντικές για αυτούς, σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Θανάσης Παππάς.
Συνολικά από τις 16 Νοεμβρίου 2012 έως την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, είχαν περισυλλεχθεί 5.328,97 τόνοι απορριμμάτων, 943.430 κιλά Ανακυκλώσιμων υλικών και 235.910 κιλά ογκωδών αντικειμένων.
Πιο αναλυτικά την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 μαζεύτηκαν 645 τόνοι, την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012, 385 τόνοι, την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012, 437 τόνοι, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, συγκεντρώθηκαν 509 τόνοι, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012, 630 τόνοι, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012, 375 τόνοι και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, 318 τόνοι απορριμμάτων.
Για την άμεση καθαριότητα δόθηκε έμφαση στις ευαίσθητες περιοχές (αγορές-σχολεία κλπ), στις γειτονιές των Δημοτικών Κοινοτήτων και τέλος στις κεντρικές αρτηρίες, ενώ με την κινητοποίηση όλων, των Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων, των Τομεαρχών-Εποπτών και σύσσωμης της υπηρεσίας Καθαριότητας η κατάσταση πλησιάζει πλέον την φυσιολογική λειτουργία.
Η συνεργασία των δημοτών και κυρίως των επαγγελματιών είναι απαραίτητη μέσα από τις καθημερινές τους δραστηριότητες για να διατηρηθεί η ευπρεπής εικόνα στην πόλη τονίζει ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας ότι για το Δήμο Θεσσαλονίκης η ανακύκλωση όπως και η συμμόρφωση όλων στην εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας είναι τα «κλειδιά» για την επίλυση του προβλήματος.
«Οι δημότες έδειξαν ανοχή και κατανόηση αυτή την περίοδο όμως και πά
Keywords
Τυχαία Θέματα