Χειροπέδες σε 59χρονο για ένοπλες ληστείες και κλοπές - Είχε κλέψει το αυτοκίνητο γνωστού τραγουδιστή

Συνελήφθη το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 59χρονος αλλοδαπός, ο οποίος, από την συνεχιζόμενη έρευνα, εξακριβώθηκε ότι συμμετείχε σε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις σε πολυτελείς οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαφυγής τους, προκειμένου να αποφύγουν την καταδίωξη τους από τους αστυνομικούς, δεν δίσταζαν να βάλλουν σε βάρος τους με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Συγκεκριμένα:

Την 30η Απριλίου 2016

στην Βούλα, κατά τη διάρκειας ληστείας σε οικία, πυροβόλησαν σε βάρος ενοίκου που προσπάθησε να αμυνθεί.

Την 15η Αυγούστου 2016 στο Καματερό, κατά την απόπειρα διάρρηξης οικίας, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) που προσπάθησαν να τους ακινητοποιήσουν.

Την 10η Νοεμβρίου 2016 στην Καισαριανή, πυροβόλησαν σε βάρος αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής που τους καταδίωκαν.

Η συγκεκριμένη σπείρα βρίσκεται πίσω από την κλοπή του αυτοκινήτου του γνωστού τραγουδιστή, Νίκου Βέρτη, από χώρο στάθμευσης στην περιοχή της Γλυφάδας, στις αρχές Ιανουαρίου του 2017.

Ο 59χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη χθες, κατηγορείται για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής, της παράνομης οπλοφορίας και της οπλοχρησίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα