Μπουτάρης: Ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη


Τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο μηχανισμός του δήμου Θεσσαλονίκης αντέδρασε σωστά στη διαχείριση της κακοκαιρίας, ή αν υπήρχε δυνατότητα πρόβλεψης των προβλημάτων που ανέκυψαν, χωρίς να υπάρξει αντίδραση, προανήγγειλε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Θα

κάνω μία Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να δω τι δεν πήγε καλά, πού κόλλησε η κατάσταση, εάν ήταν ένα θέμα, το οποίο δε μπορούσαμε να το προβλέψουμε ή να αντιδράσουμε για κάποιον λόγο» είπε και πρόσθεσε: «Δεν ρίχνω το βάρος σε κανέναν άλλον, ο δήμαρχος είναι υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει στην πόλη. Αλλά να έχουμε όλοι μία εικόνα του τι πραγματικά συμβαίνει».

Ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι οι αλατιέρες του δήμου ξεκίνησαν να ρίχνουν αλάτι σε διάφορα σημεία της πόλης ήδη από τα Θεοφάνεια, καθώς ήταν πολύ χαμηλές οι θερμοκρασίες, ωστόσο το βράδυ της Δευτέρας, «παραμονή της μέρας που άρχισε 10-11 το πρωί να χιονίζει χθες, είχαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με τις αλατιέρες, διότι τις είχαμε φορτώσει αποβραδίς και λόγω της πολύ χαμηλής θερμοκρασίας -μείον 10- πάγωσε, πέτρωσε το αλάτι και δεν καταφέραμε να βγάλουμε από το πρωί τις αλατιέρες, στις 5-6 το πρωί που έπρεπε να βγουν, με αποτέλεσμα να μπουκώσουν οι δρόμοι από χιόνι, να μπουκώσουν οι δρόμοι από αυτοκίνητα και να δημιουργηθεί το χάος το χθεσινό».

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι όλοι οι κεντρικοί δρόμοι είναι καθαροί από χθες το βράδυ, ενώ γνωστοποίησε ότι έχει σταματήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών, ώστε όλο το προσωπικό που εργάζεται στην υπηρεσία καθαριότητας να ενισχύσει την προσπάθεια καθαρισμού των δρόμων από το χιόνι. «Έπεσε αλάτι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους τις πόλης. Έχουν βγει 4 αλατιέρες και φορτηγά μεγάλα και μικρά, ενώ έχουμε 50 σημεία σε όλη την πόλη με σάκους αλατιών για τη χρήση των ιδιωτών, να ρίξουν μπροστά στα πεζοδρόμια, στον δρόμο» είπε, εκτιμώντας ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι η κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη, αλλά ο κόσμος που περπατάει, ο οποίος πρέπει να προσέχει πάρα πολύ γιατί είναι παγωμένα τα πεζοδρόμια και σ΄ αυτά δεν έχουμε τρόπο παρά να ρίχνουμε αλάτι με το χέρι ή το φτυάρι».

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της κατάστασης σήμερα, που η χιονόπτωση από το πρωί είναι πυκνή, ο κ. Μπουτάρης ανέφερε ότι «όλη τη μέρα θα γίνεται προσπάθεια να κρατηθούν καθαροί οι δρόμοι» και προέτρεψε τους πολίτες να μην κυκλοφορούν παρά μόνον εάν υπάρχει έκτακτη ανάγκη.

«Από αύριο προβλέπεται αύξηση της θερμοκρασίας και είναι η μόνη ριζική λύση είναι αυτή, να αυξηθεί η θερμοκρασία να λιώσουν τα χιόνια. Δεν έχουμε άλλον τρόπο να καλύψουμε την κατάσταση. Ο καθένας πρέπει να αντιμετωπίζει την κατάσταση χωρίς πανικό, χωρίς γκρίνια, με τη λογική ότι αυτή είναι η κατάσταση» πρόσθεσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα