Άραβας υπουργός: Η ισλαμική τρομοκρατία στη Γερμανία οφείλεται στην ελλιπή επιτήρηση των τζαμιών


Στην ελλιπή επιτήρηση της λειτουργίας των τεμενών από το γερμανικό κράτος απέδωσε την άνοδο του ισλαμιστικού εξτρεμισμού στην Γερμανία ο υπουργός αρμόδιος για την Ανοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Σεΐχης Ναϊτζάν Μουμπάρακ αλ Ναϊτζάν.

«Δεν μπορείς απλώς να επιτρέπεις σε οποιονδήποτε να πάει εκεί και να κάνει κήρυγμα. Πρέπει να υπάρχουν άδειες», δήλωσε ο Σεΐχης στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, και επεσήμανε ότι το ίδιο πρόβλημα υπάρχει επίσης στη Γαλλία

και στη Βρετανία.

"Οι μουσουλμάνοι ριζοσπαστικοποιούνται σε τζαμιά όπου οι αρχές δεν ασκούν επαρκή έλεγχο. Σας προσφέραμε πάντα βοήθεια, σας λέγαμε πάντα ότι θα εκπαιδεύσουμε ανθρώπους, αλλά καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν δέχθηκε ποτέ την βοήθειά μας», δήλωσε Ο Σεϊχης και εξήγησε ότι στη χώρα του οι χώροι λατρείας λειτουργούν υπό τον αυστηρό έλεγχο του κράτους, γεγονός που κατά τον ίδιο έχει συμβάλει στο να αποτραπούν τρομοκρατικές επιθέσεις από ριζοσπαστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος.

«Νομίζουμε επίσης ότι κάτι πρέπει να αλλάξει στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν αγνές προθέσεις όταν επιτρέπουν σε αυτούς τους ανθρώπους να δημιουργήσουν τα δικά τους τεμένη, αλλά είναι απαραίτητο να εργάζονται εκεί μόνο άνθρωποι που έχουν ειδική ισλαμική εκπαίδευση και έχουν λάβει την σχετική άδεια. Στο κάτω-κάτω δεν επιτρέπεται να μπει ο καθένας έτσι απλά σε μια εκκλησία στην Ευρώπη και να κάνει κήρυγμα», είπε χαρακτηριστικά.

Στη Γερμανία δεν απαιτείται ειδική άδεια προκειμένου να ανοίξει και να λειτουργήσει ένα τζαμί, ενώ οι αρχές δεν παρεμβαίνουν στην επιλογή των ιμάμηδων.

Οι μυστικές υπηρεσίες ωστόσο είναι γνωστό ότι παρακολουθούν δεκάδες τεμένη σε όλη τη χώρα. Πέρυσι έκλεισαν αρκετά από αυτά, επικαλούμενες ριζοσπαστικοποίηση των μουσουλμάνων. Μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Βερολίνου το 2016, με 12 νεκρούς, η αστυνομία έκλεισε το τζαμί στο οποίο σύχναζε ο δράστης. Πέρυσι, η αστυνομία στην Κάτω Σαξονία συνέλαβε έναν άνδρα που θεωρείτο «ο πρεσβευτής του Ισλαμικού Κράτους στην Γερμανία» και δίδασκε σε τζαμί στο Χίλντεσχαϊμ, κοντά στο Ανόβερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα