Απογοητευτική η πρώτη δημοσκόπηση για τη νέα Συγκυβέρνηση. Έλλειψη εμπιστοσύνης και προμηνύματα ραγδαίας φθοράς...


Κάποιοι ανεγκέφαλοι παπαγάλοι της Συγγρού πανηγυρίζουν για την πρώτη δημοσκόπηση (της ΕΔΕ για λογαριασμό της εφημερίδας ’’Παρασκευή + 13’’) μετά τις εκλογές και τα όσα αυτή κατέγραψε ως πρώτη εικόνα της νέας Κυβέρνησης στους πολίτες. Προτού παραθέσουμε τα χαρακτηριστικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Κυβέρνηση Σαμαρά
δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της πλειοψηφίας των πολιτών, θα υπενθυμίσουμε ότι το 2009 η Κυβέρνηση Παπανδρέου είχε ξεκινήσει με ούριο άνεμο. Το 83% των πολιτών, σύμφωνα με μετρήσεις της εποχής, έβλεπαν τότε θετικά την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ... Αυτό φυσικά εξανεμίστηκε και αντιστράφηκε μέσα σε δύο μόλις χρόνια. Ας δούμε όμως τι κατέγραψε η έρευνα της ΕΔΕ (πηγή: 3comma14.gr):
Στο ερώτημα «Θεωρείτε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα οδηγεί σε λύση για τα προβλήματα της χώρας;», το 62% των πολιτών απαντούν «ΟΧΙ», ενώ μόλις ένα 26% απαντά καταφατικά. Και αν λάβουμε υπ’ όψιν, ότι το εκλογικό άθροισμα των τριών κομμάτων της Συγκυβέρνησης είναι 48%, καταλαβαίνουμε πόσο αναξιόπιστη φαντάζει αυτή στα μάτια ακόμη και των ψηφοφόρων των κομμάτων που τη συναπαρτίζουν! Ένα κρίσιμο ακόμη ερώτημα της έρευνας αποκαλύπτει ότι η νέα Κυβέρνηση -σε αντίθεση με το κύριο ζητούμενο των εκλογών- δεν φαίνεται, κατά την κρίση των πολιτών, να απολαμβάνει ιδιαίτερου κύρους και να εμπνέει εμπιστοσύνη ούτε στην Ευρώπη. Κάτι που είναι καθοριστική προϋπόθεση για την περίφημη «επαναδιαπραγμάτευση»... Ερωτώμενοι, λοιπόν, οι πολίτες «Πώς νομίζετε ότι θα αντιμετωπίσουν στην Ευρώπη τις εξελίξεις στην χώρα μας;», απάντησαν ως εξής: Αισιόδοξα-14%, Απαισιόδοξα-50%, Αδιάφορα-24%. Η Κυβέρνηση Σαμαρά ξεκινά με πολύ χαμηλή αποδοχή και προσδοκία εκ μέρους των Ελλήνων. Η φθορά της θα είναι γρήγορη και εντυπωσιακή. Η διάψευση των όποιων ελπίδων εξέθρεψαν ορισμένοι στους πολίτες θα την οδηγήσει σε δραματική κατάρρευση.

newdefrejus.blogspot.com
Keywords
Τυχαία Θέματα