ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ! ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΕΙ η ΝΔ το νομοσχέδιο για την "αλλαγή φύλου"...

Από τον Κοινοβουλευτικό.
Την Δευτέρα εισάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής για να ψηφιστεί την Τρίτη το επίμαχο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου.
Το νομοσχέδιο λαμβάνει το δρόμο προς την Ολομέλεια μετά και την έγκρισή του από την πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κοινοβουλίου και με επίσημη προσθήκη της παραγράφου που προβλέπει πως η αλλαγή φύλου είναι επιτρεπτή και από παιδιά 15 – 16 ετών.

Στην Επιτροπή σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των εισηγητών, θετικά επί της
αρχής ψήφισαν οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι.
Η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια ζητώντας παράλληλα από την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης μια σειρά αλλαγών, το ίδιο έκανε και η Ένωση Κεντρώων, ενώ ΚΚΕ και Χ.Α καταψήφισαν.
Η ΝΔ δεν πήρε έξ' αρχής καθαρή θέση, είτε αρνητική, είτε θετική στο νομοσχέδιο και στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας διχάστηκαν οι συντονιστές του κόμματος όταν συζητήθηκε το θέμα παρόντος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως πληροφορείται το Press-Gr, οι βουλευτές της ΝΔ άρχισαν να ενημερώνονται πάντως ότι τελικά η γραμμή του κόμματος θα είναι υπέρ της καταψήφισης του νομοσχεδίου καθώς θα προηγηθεί η κατάθεση τροπολογίας με την οποία η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητά να προβλέπεται: η απόφαση για αλλαγή φύλου να λαμβάνεται μέτα την ενηλικίωση, να μην δίνεται το δικαίωμα υιοθεσίας και γάμου, κα.
Keywords
Τυχαία Θέματα