ΑΠΕΡΓΙΑ στους σιδηροδρόμους! Ακινητοποιούνται τα τρένα στην Ολλανδία...


Την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυξήσεις ζητούν οι εργαζόμενοι στους κρατικούς σιδηροδρόμους της Ολλανδία.

Η ακρίβεια που μαστίζει όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει κοινωνικές αντιδράσεις με εργαζόμενους σε μαζικούς κλάδους να απεργούν ζητώντας αυξήσεις. Μετά την απεργία των σιδηροδρομικών και των λιμενεργατών στη Βρετανία και οι Ολλανδοί εργαζόμενοι στους κρατικούς σιδηροδρόμους προχωρούν πανεθνική απεργία σήμερα Τρίτη
30 Αυγούστου.

Το συνδικάτο των σιδηροδρομικών κλιμακώνει την αντιπαράθεσή του με την κρατική εταιρεία με αντικείμενο τις μισθολογικές αυξήσεις, σε μια περίοδο που τα πάντα ακριβαίνουν.

Μόνο τα τρένα από και προς το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ και εκείνα των διεθνών εταιρειών Thalys και Eurostar θα πραγματοποιούν δρομολόγια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της NS Railways.
Πρώτη φορά
Αυτή είναι η πρώτη φορά που ακυρώνονται τα δρομολόγια της κρατικής εταιρείας σε όλη τη χώρα. Την περασμένη εβδομάδα είχαν πραγματοποιηθεί τρεις απεργιακές κινητοποιήσεις σε περιφερειακό επίπεδο.

Τα σωματεία διαμαρτύρονται για την αναστολή των διαπραγματεύσεων για τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Το 2020 η εταιρεία απασχολούσε 38.600 εργαζόμενους. Μεταξύ των βασικών αιτημάτων των συνδικαλιστών είναι η αύξηση του βασικού μισθού κατά 100 ευρώ τον μήνα και η θέσπιση ελάχιστης ωριαίας αποζημίωσης στα 14 ευρώ.

Οι τιμές καταναλωτή στην Ολλανδία αναμένεται να αυξηθούν κατά 9,9% το 2022 και προβλέπεται να αυξηθούν 4,3% το ερχόμενο έτος.
Keywords
Τυχαία Θέματα