Αντίο Βουλή, λέει η Ραχήλ Μακρή

14:07 3/8/2013 - Πηγή: Press-gr

Η κυρία Ραχήλ Μακρή (φωτογραφία) δεν πρόκειται να είναι και πάλι υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Την πληροφορία αυτή που φέρνει τα πάνω κάτω στη Βουλή και στους Ανεξάρτητους Ελληνες την επιβεβαιώνει και ίδια, απαυδισμένη, όπως λέει από τις βρώμικές επιθέσεις που δέχεται ως γυναίκα: «Δεν πρόκειται να θέσω ξανά υποψηφιότητα. Αρνούμαι να επιβιώσω σε αυτόν τον βρώμικο πολιτικό κόσμο. Είναι όλοι τους βρώμικοι. Γι' αυτό δεν πρόκειται να
θέσω ξανά υποψηφιότητα. Η τελική μου ωστόσο απόφαση θα εξαρτηθεί από τον κόσμο, που με σταματά στον δρόμο και μου λέει να πολεμήσω». Αυτά μου έλεγε η βουλευτής Κοζάνης των Ανεξάρτητων Ελλήνων κυρία Ραχήλ Μακρή την Παρασκευή το μεσημέρι λίγο προτού αναχωρήσει σε διακοπές με τον σύζυγο και τα δύο παιδιά της.

Μπαράζ αγωγώνΑν και η κυρία Μακρή δεν θέλει να είναι ξανά υποψήφια βουλευτής, επειδή θεωρεί την πολιτική «βρώμικη», δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στο έναν χρόνο που είναι βουλευτής βρέθηκε αντιμέτωπη με τη μισή... Βουλή. Εχει ίσως το μοναδικό προνόμιο ως βουλευτής όχι μόνον να απαντά όπως θέλει (εκτός μικροφώνου) σε όσους νομίζει ότι της επιτίθενται στην Ολομέλεια (π.χ. «φυσικά θα σας κρεμάσουμε...»), αλλά και να κάνει σε συναδέλφους της βουλευτές και μηνύσεις και αγωγές ζητώντας χρηματικές αποζημιώσεις. Ετσι τον Σεπτέμβριο καταθέτει αγωγές εναντίον καμιά... δεκαριά βουλευτών (ανάμεσά τους και στην κυρία Φωτεινή Πιπιλή και στον κ. Δάνη Τζαμτζή) για συκοφαντική δυσφήμηση και εξύβριση.***Την αγωγή από την κυρία Μακρή δεν θα τη γλιτώσει ούτε ο βουλευτής Αχαΐας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και απόστρατος ανώτατος αξιωματικός κ. Γ. Νταβρής. Και ξέρετε γιατί; Επειδή έγραψε στο twitter του: «Η εισήγηση στηρίζεται σε μελέτη αριστούχου των ΤΕΙ και περιλαμβάνει χιτώνιο με παραλλαγή παπαγάλου, μίνι φούστα, 12ποντες, δίκοχο και όπλο καλάμι».
Προσοχή στις στρατιωτικές σχολέςΣυνάντηση με τους διοικητές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή της Σχολής Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων, θα έχει ο υφυπουργός Αμυνας κ. Αθ. Δαβάκης. Και ξέρετε ποιο θέμα είναι πρώτο στην ατζέντα; Η θωράκιση των παραγωγικών σχολών, ό,τι καλύτερο δηλαδή διαθέτουν σήμερα οι Ενοπλες Δυνάμεις, από τη διείσδυση νεοφασιστικών, ακροδεξιών θεωριών ανάμεσα στους μαθητές της σχολής. Ο κ. Δαβάκης μάλιστα μου είπε ότι το θέμα αυτό τον απασχολεί ιδιαιτέρως και έχει ήδη προγραμματίσει τις συναντήσεις αυτές.***Ισως να μην το προσέξατε αλλά οι ιστοσελίδες διαφόρων οργανώσεων στην Ηλεία έχουν γεμίσει τις τελευταίες ημέρες με ευχαριστήρια προς τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρα. Γιατί ευχαριστούν τον κ. Τζαβάρα νομίζετε; Επειδή η ποδοσφαιρική ομάδα της πόλης, ο Πανηλειακός, «ανέβηκε» στη Β΄ κατηγορία. Τώρα γιατί ευχαριστούν έναν πρώην υπουργό για την επιτυχία αυτής της ομάδας, πραγματικά δεν το καταλαβαίνω. Απ' ό,τι γνωρίζω δεν είχε καμία συμμετοχή ούτε ως σέντερ φορ της ομάδας για να βάλει κανένα γκολ, ούτε ως τερματοφύλακας για να αποκρούσει κανένα πέναλτι...
Γιατί χαίρεται ο Ν. Παπανδρέου;Ξέρετε ποιος χάρηκε περισσότερο από την τοποθέτηση της κυρίας Σαμάνθα Πάουερ ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Εθνη; Ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού κ. Ν. Παπανδρέου. Τώρα θα πείτε γιατί χάρηκε τόσο πολύ. Επειδή, όπως με πληροφόρησε η κυρία Πάουερ, η οποία έχει τιμηθεί με το βραβείο Πούλιντζερ, έγραψε ένα βιβλίο για τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους. Και μέσα σε αυτό αφού ευχαριστεί διαφόρους για τη συμβολή τους στο βιβλίο, ανάμεσα στους οποίους και τον πρόεδρο Ομπάμα, ευχαριστεί στο τέλος και τον κ. Ν. Παπανδρέου. Επίσης πιθανόν να διερωτηθείτε γιατί αυτή η συγκυρία. Γιατί παραμονές της συνάντησης Σαμαρά με τον πρόεδρο Ομπάμα βγαίνουν και πληροφορίες για τους Παπανδρέου και Ομπάμα; Πασιφανές, νομίζω.
Αυγουστιάτικη εξέγερσηΤελικά ορισμένοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν ό,τι μπορούν (κυρίως μέσω των social media) για να τραβήξουν αυγουστιάτικα την προσοχή του κόσμου. Οσο πιο ακραίο τόσο το καλύτερο, σίγουρα θα σκέφτηκε ο βουλευτής Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Α. Καραγιάννης, ο οποίος μέσω του facebook κηρύσσει το... αντάρτικο της πόλης: «Αύγουστος να είναι γλυκός όπως το τραγούδι... αυτό τον Αύγουστο συλλέγουμε πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε τον Σεπτέμβριο για να καταστείλουμε την κρατική βία...». Οχι, δεν έδωσε ραντεβού στα γουναράδικα ακόμα.***Και μια και έγινε λόγος για μηνύσεις πολιτικών, δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητη η μήνυση που κατέθεσε η Ομάδα Κοινωνικής Εγρήγορσης κατά του πρώην Προέδρου της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικου και του νυν Προέδρου κ. Ευ. Μεϊμαράκη επειδή, όπως αναφέρεται, απέκρυψαν πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου Οικονομικών. Τι είχαν ανακαλύψει οι επιθεωρητές; Οτι 102 εκατ. ευρώ του ειδικού φόρου δασών διατέθηκαν για άλλους (ανεξήγητους) σκοπούς. Από το πόρισμα εξαιρείται ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Κιλτίδης για τον λόγο ότι μόλις έγινε υπουργός ενεργοποίησε τον ειδικό φορέα δασών.
Keywords
Τυχαία Θέματα