Άνδρες του Λ/Σ άνοιξαν πύρ και βύθισαν δουλεμπορικό στη Σύμη!

22:04 4/9/2012 - Πηγή: Press-gr
Ηλεκτρισμένη είναι η ατμόσφαιρα στη Σύμη, καθώς το τελευταίο διάστημα αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο η είσοδος παράνομων μεταναστών. Τα ξημερώματα της Τρίτης βυθίστηκε έξω από το νησί σκάφος δουλεμπόρου, προερχόμενο από την Τουρκία, το οποίο μετέφερε 37 παράνομους μετανάστες και έναν Αφγανό διακινητή.
Πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ της Δωδεκανήσου αναφέρουν ότι άνδρες του Λιμενικού άνοιξαν πυρ εναντίον του σκάφους,
το οποίο δεν αποκλείεται να βυθίστηκε από τα πυρά, ωστόσο διατηρούνται επιφυλάξεις, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι διακινητές βύθισαν από μόνοι τους το σκάφος προκειμένου οι παράνομοι μετανάστες να συλληφθούν… από το Λιμενικό και να οδηγηθούν σε ελληνικό έδαφος. Επίσης, τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι εντοπίστηκαν 16 άτομα, τα οποία μετέφερε αλλοδαπός από τις τουρκικές ακτές, ο οποίος και συνελήφθη.
Κραυγή αγωνίας
Ανεξέλεγκτη χαρακτήρισε την κατάσταση με την είσοδο παράνομων μεταναστών στη Σύμη, ο δήμαρχος του νησιού Λευτέρης Παπακαλοδούκας.
Μιλώντας στον Βήμα 99,5, ανέφερε ότι περίπου 20 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται από τα καΐκια των δουλεμπόρων κάθε ημέρα στη Σύμη, πολλές φορές ακόμη και στο λιμάνι.
Ο κ. Παπακαλοδούκας ανέφερε ότι τις τελευταίες 15 ημέρες η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο και ζήτησε βοήθεια από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.
Όπως τόνισε, η Σύμη διαθέτει μόνο ένα πλωτό σκάφος του λιμενικού, το οποίο αυτήν την περίοδο επισκευάζεται.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ίδια είναι η κατάσταση με τους παράνομους μετανάστες στο Αγαθονήσι και τη Λέρο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα έχει πολλαπλασιαστεί η είσοδος παράνομων μεταναστών από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, καθώς η αυξημένη παρουσία συνοριοφυλάκων στον Έβρο έχει μειώσει κατά πολύ την εισροή των μεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας.
Λαϊκή συνέλευση
Κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν λαϊκή συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου της ΝΔ, Μάνος Κόνσολας.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και μεταξύ άλλων κατατέθηκαν προτάσεις, όπως το να γίνει διαμαρτυρία έξω από το προξενείο της Τουρκίας στη Ρόδο ή να μεταβούν οι ίδιοι απέναντι στα τουρκικά παράλια -όπου έχουν πολλούς φίλους- και να ζητήσουν τη λήψη μέτρων προκειμένου να σταματήσει η μεταφορά παράνομων μεταναστών στο νησί.
Τελικά αποφασίσθηκε να υπάρξει αναμονή μέχρι τη Δευτέρα ενόψει των πρωτοβουλιών από την Αθήνα. Σε περίπτωση που δεν γίνει απολύτως τίποτα, οι αντιδράσεις των Συμιακών θα είναι δυναμικές.
Οι κάτοικοι της Σύμης αρνούνται την παραμονή των μεταναστών στο νησί, δεδομένου ότι ο αριθμός τους είναι μεγάλος και δεν υπάρχει τρόπος ούτε να κρατηθούν σε κάποιο χώρο, αλλά και ούτε και να αφεθούν ελεύθεροι να κυκλοφορούν στους δρόμους, την ώρα που υπάρχει αυξημένη παρουσία τουριστών.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών Μέσων, ομάδες Συμιακών αποφάσισαν να περιφρουρούν κάθε βράδυ τα σημεία που προσφέρονται για αποβιβάσεις παράνομων μεταναστών και να πυροβολούν με καραμπίνες όποιον πλησιάζει.
Keywords
Τυχαία Θέματα