ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ! ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ έρχονται (13 μήνες μετά...) για το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας...

Μαρίνα Ριζογιάννη Τα ερωτήματα που απηύθυνε η εφημερίδα «Πελοπόνησος» σε ιατρικά στελέχη του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων. Πώς βρέθηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας μετά από 13 μήνες από την ημέρα που είχε γίνει η λήψη του; Το ερώτημα αυτό απευθύναμε σε ιατρικά στελέχη του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.
«Σε κάθε παιδιατρική Κλινική, επειδή μιλάμε για παιδάκια όταν παίρνουμε αίμα δεν πετάμε αυτό που απομένει στη σύριγγα, αλλά το κρατάμε για ένα διάστημα 10-15 ημερών μήπως χρειαστεί να γίνει επανέλεγχος για κάτι να το αξιοποιήσουμε, ώστε να μην χρειαστεί να
ξανατρυπήσουμε τον μικρό μας ασθενή. Το ίδιο απ΄ότι γνωρίζω συμβαίνει και στην Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική. Το φιαλίδιο αυτό το κρατάμε σε ένα ψυγειάκι που έχουμε στον χώρο της κλινικής και τα πετάμε αφού το παιδί πάρει εξιτήριο το πολύ σε 10- 15 ημέρες», μας ανέφερε ιατρικό στέλεχος του νοσοκομείου.

Πώς δεν πετάχτηκε το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας; Ρωτήσαμε την ίδια πηγή η οποία μας έδωσε την παρακάτω απάντηση:
«Αυτή την απάντηση πραγματικά δεν μπορούμε να σας τη δώσουμε κι εμείς διότι είναι ανεξήγητο. Είναι πολύ πιθανό να παραπέσει κάποιο φιαλίδιο, αλλά να τύχει να είναι το επίμαχο; Είναι και για μας επαναλαμβάνω ανεξήγητο. Σας περιγράφω πώς ακριβώς έγινε. Ο ειδικευόμενος παιδίατρος πήγε να αδειάσει το ψυγειάκι από τα παλιά δείγματα αίματος. Εκεί, λοιπόν, βρήκε παραπεταμένο το φιαλίδιο η ετικέτα του οποίου έγραφε απ΄έξω, Γεωργία Δασκαλάκη ημερομηνία 8-04-2022. Μας το έφερε αμέσως διότι ήταν και για τον ίδιο σοκαριστικό το εύρημα. Φανταστείτε τι πάθαμε όταν τα είδαμε. Δεν γίνεται να κρατήσουμε ενός χρόνου αίμα. Κοιτάξαμε στα αρχεία μας, μήπως είχαμε νοσηλεύσει άλλο παιδί με το ίδιο όνομα. Διαπιστώσαμε ότι δεν είχαμε νοσηλεύσει άλλο παιδί με το όνομα αυτό. Αφού ελέγξαμε όλα μας τα αρχεία και επιβεβαιώσαμε ότι πρόκειται για το συγκεκριμένο παιδί επικοινωνήσαμε με τον κ. Ράικο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο που διερευνά το θέμα και του δηλώσαμε το εύρημά μας με στόχο να το αξιοποιήσει στο πλαίσιο της έρευνάς του. Μπορεί να δώσει κάποιες πληροφορίες μπορεί όμως και όχι. Αυτό θα φανεί στην εργαστηριακή του ανάλυση. Συνεννοηθήκαμε πώς θα το στείλουμε και προχωρήσαμε στη σχετική διαδικασία. Ολα αυτά έγιναν την περασμένη εβδομάδα».
ΔEN YΠΗΡΞΕ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣΗ ίδια πηγή εξηγεί ότι η έρευνα για το αίμα δεν έγινε μετά από κάλεσμα της ανακρίτριας. «Μετά την επικοινωνία μας με τον κ. Ράικο και αφού είχαμε στείλει το αίμα μάς ήρθε έγγραφο από την ανακρίτρια, η οποία μας ζητούσε να της απαντήσουμε τι βιολογικό υλικό έχουμε από το παιδί. Εμείς δεν διαθέτουμε τίποτε άλλο και αυτό το δείγμα αίματος βρέθηκε εντελώς τυχαία όπως σας περιέγραψα. Ούρα δεν κρατάμε, διότι είναι πολύ εύκολη η συλλογή τους αν χρειαστούμε. Το αίμα το κρατάμε, όπως σας εξήγησα και παραπάνω, για να μην ταλαιπωρούμε τα παιδιά».
Τέλος, μας επισήμανε ότι «όλα όσα έχουν γραφτεί και ακουστεί για την ανεύρεση του φιαλιδίου σε ψυγείο με τα φαγητά του προσωπικού δεν ισχύει. Υπάρχει ειδικό ψυγειάκι στην Κλινική που φυλάσσονται τα δείγματα αίματος».

Τι δήλωσε, ενοχλημένη, η μητέρα
Ενοχλημένη εμφανίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, με τον εντοπισμό ενός φιαλιδίου με αίμα της Τζωρτζίνας στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο της Πάτρας. Με δήλωση που έκανε μέσα από τις φυλακές Κορυδαλλού, αφήνει ξανά αιχμές για τους γιατρούς, λέγοντας: «Τώρα ξαφνικά ανακάλυψαν, κάπου, πεταμένο ένα φιαλίδιο με το αίμα. Είναι δυνατόν; Εχουν δώσει καταθέσεις, έχουν κάνει υποτίθεται έρευνες τόσο καιρό. Αυτό και μόνο δείχνει ότι στα νοσοκομεία δεν ήξεραν τι γινόταν. Αυτό δεν είναι αμέλεια; Δεν είναι λάθος των γιατρών;».
Keywords
Τυχαία Θέματα