ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ! ΤΟ... ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ για το πρόστιμο των 100 ευρώ στους μη εμβολιασμένους άνω των 60

09:42 3/1/2022 - Πηγή: Press-gr

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται πως έχουν στην κυβέρνηση για το διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν θα έχουν κάνει ή προγραμματίσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού έως τις 16 Ιανουαρίου.

Ανατροπή στην επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ μηνιαίως για όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν προγραμματίσει ή δεν έχουν κάνει την πρώτη, τουλάχιστον, δόση του εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα νέο σενάριο πέφτει στο «τραπέζι», με την κυβέρνηση να έχει δεύτερες σκέψεις και να μην επιβάλει το πρόστιμο
από τις 17 Ιανουαρίου, όταν και λήγει η περίοδος χάριτος. Ο λόγος για την ανατροπή είναι ότι μέχρι και σήμερα από τους 500.000 μη εμβολιασμένους πολίτες της συγκεκριμένης κατηγορίας (άνω των 60 ετών) έχουν ήδη κάνει ή προγραμματίσει το εμβόλιο 200.000.

Έτσι, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, από τις 17 του μηνός και έπειτα θα θεωρούνται μη εμβολιασμένοι και θα στερούνται των προνομίων, όπως ήδη συμβαίνει και με τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την αναμνηστική δόση και έχουν κλείσει επτάμηνο από την δεύτερη δόση. Αν τελικά η κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει με αυτό το μέτρο τότε οι ανακοινώσεις αναμένονται σε λίγες ημέρες.

Από την άλλη, πολύ πιθανό είναι το ενδεχόμενο να επιβληθούν και νέοι περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους. Άλλωστε, στις 30 Δεκεμβρίου ο υπ. Υγείας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε τονίσει ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της επιτροπής για τα νέα μέτρα, κυρίαρχη ήταν η σκέψη να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και συγκεκριμένα να μην μπορούν να κάτσουν ούτε στους εξωτερικούς χώρους, αν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα