Αναγνωστοπούλου: Πέμπτη ή Παρασκευή οι βάσεις


Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θα ανακοινωθούν οι βάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δήλωσε η αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ διαβεβαίωσε πως το υπουργείο εργάζεται συστηματικά για να ανοίξουν κανονικά και χωρίς προβλήματα τα σχολεία.
Όπως υπογράμμισε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ήδη τα βιβλία έχουν φθάσει στα σχολεία
και δεν θα υπάρξουν φωτοτυπίες όπως άλλες χρονιές και οι πίνακες των αποσπάσεων έχουν προχωρήσει κανονικά. "Το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουν τα σχολεία χωρίς κενά" σημείωσε η αν. υπουργός. Σε ότι αφορά τις μετεγγραφές φοιτητών είπε ότι δεν θα γίνουν αλλαγές στο καθεστώς αλλά υπενθύμισε πως από πέρυσι διευρύνθηκαν τα κριτήρια, ενώ δημιουργήθηκε εξατομικευμένο καθεστώς με ειδική επιτροπή.
Ερωτηθείσα για δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με τις καταλήψεις είπε ότι "εννοείται πως η κατάληψη δημοσίου κτηρίου είναι παράνομη πράξη" και σημείωσε πως το φαινόμενο είναι υπαρκτό από τη δεκαετία του '60 σε όλη την Ευρώπη. Συμπλήρωσε ότι δεν μπαίνει στη συζήτηση εάν είναι καλό ή κακό ενώ υπογράμμισε πως σε παράνομες πράξεις και ποινικά αδικήματα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Συμπλήρωσε πως "παράνομος είναι και αυτός που κλέβει από πάγκο στη λαϊκή γιατί δεν έχει να φάει" διευκρινίζοντας ότι τα ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με βάση και τη σπουδαιότητά τους και με ευελιξία. Ξεκαθάρισε ότι με τις δηλώσεις της απαντούσε στη ΝΔ που έθετε θέμα τάξης και ασφάλειας στη χώρα λόγω καταλήψεων και την κατηγόρησε για καταστροφολογία και αντεθνική πολιτική.
"Επειδή υπάρχουν κάποιες καταλήψεις μπορεί να τεθεί θέμα τάξης και ασφάλειας στην χώρα ενώ στην περιοχή συμβαίνουν τέτοιας έκτασης δραματικά γεγονότα;" διερωτήθηκε. Είπε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ν Τόσκας χειρίστηκε άψογα το θέμα της κατάληψης του ΑΠΘ καθώς η κατάσταση μπορούσε να ξεφύγει αλλά τελικά δεν ξέφυγε." Τα θέματα δεν λύνονται με βία" πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα