ΑΙΧΜΕΣ για νοθεία από τον Ακιντζί! ΝΙΚΗΣΕ οριακά ο (εκλεκτός του Ερντογάν) Τατάρ στο ψευδοκράτος...


Ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Ερσίν Τατάρ είναι τελικά ο νικητής των "εκλογών", με οριακό αποτέλεσμα. στο ψευδοκράτος των κατεχομένων εδαφών της Κύπρου....Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα (και στα 738 εκλογικά τμήματα) ο Τατάρ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στην παρωδία του ανοίγματος του παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια, λαμβάνει το 51,7% των ψήφων. Αντιθέτως, ο πιο μετριοπαθής και μέχρι σήμερα επικεφαλής των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακινζί περιορίζεται στη δεύτερη θέση
με ποσοστό που για την ώρα φτάνει στο 48,3%.

Η συμμετοχή ξεπέρασε το 60%, ποσοστό σαφώς μεγάλο εν μέσω πανδημίας και δισταγμών. Στον πρώτο γύρο ήταν ο Τατάρ που είχε κατακτήσει την πρωτιά με 32, 3%. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τατάρ επικράτησε σχετικά άνετα στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με ποσοστό που ξεπέρασε το 57%.

"Καρφιά" Ακιντζί για τη διαδικασία
Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα, ο Μουσταφά Ακιντζί, όπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, άφησε υπονοούμενα περί νοθείας για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η εκλογή Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».
Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα». Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

Ευχαριστώντας τους Τουρκοκύπριους, ο νικητής Ερσίν Τατάρ μίλησε για «καλύτερες μέρες» για το κατοχικό καθεστώς. Ευχαρίστησε επίσης όλους τους ανθυποψηφίους του, καθώς και τους Ερχάν Αρικλί (Κόμμα των εποίκων) και Φικρί Ατάογλου (Δημοκρατικό Κόμμα) για τη στήριξη.
Ο Τατάρ ευχαρίστησε επίσης τον Ραούφ Ντενκτάς, γιο του Σερντάρ και εγγονό του ιδρυτή του ψευδοκράτους, για την ανοικτή στήριξη.

Τα συγχαρητήριά του για τον νέο κατοχικό ηγέτη έστειλε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εκ μέρους μάλιστα του τουρκικού έθνους. «Η Τουρκία θα συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταδείξει την ανάγκη προστασίας του δικαίου και των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων», έγραψε στο Twitter.
Keywords
Τυχαία Θέματα