Άγρια συμπλοκή μέσα στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης – Τέσσερις συλλήψεις

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε την Παρασκευή εντός του Δικαστικού Μεγάρου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, δύο ομάδες ρομά πιάστηκαν στα χέρια και συνεπλάκησαν μεταξύ τους το αίθριο του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Από την συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός ο οποίος επιχείρησε μαζί με συναδέλφους τους να χωρίσει τις δύο ομάδες.

Για το συμβάν συνελήφθησαν τέσσερα άτομα.

Αφορμή για το

πρωτοφανές περιστατικό στάθηκε ποινική υπόθεση η οποία επρόκειτο να εξεταστεί σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου. Αφορούσε αιματηρό επεισόδιο το οποίο διαδραματίστηκε το 2013 στον Κορινό Πιερίας με κατηγορούμενους πατέρα και γιο. Από νωρίς υπήρχαν εντός της δικαστικής αίθουσας αντιπαραθέσεις ανάμεσα σε συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων, από τη μία πλευρά και του θύματος, από την άλλη.

Υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες οι δύο ομάδες ήρθαν στα χέρια, μπροστά στα μάτια δεκάδων δικηγόρων και δικαστικών υπαλλήλων που έκαναν λόγο για “άγριο ξύλο”. Να σημειωθεί, ότι αστυνομικοί που είναι επιφορτισμένοι με τα μέτρα τάξης εντός των δικαστηρίων είχαν δημιουργήσει κλοιό ασφαλείας.

Στο σημείο κλήθηκαν αστυνομικές ενισχύσεις και μόνο τότε ηρέμησαν τα πνεύματα και επιβλήθηκε η τάξη. Εισαγγελέας πρωτοδικών διέταξε να κρατηθούν τέσσερις εκ των συμπλεκόμενων, οι τρεις για διατάραξη συνεδρίασης δικαστηρίων κι ο τέταρτος επιπλέον για απλή σωματική βλάβη καθώς τραυμάτισε τον αστυνομικό που επενέβη με συναδέλφους του για να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Πηγή: thesstoday.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα