Αχτσιόγλου για τη δικαίωση εργαζομένων : Επιβεβαιώνεται στην πράξη η προστασία απέναντι σε πρακτικές - ΦΩΤΟ

"Το Μονομελές Εφετείο Αθηνών με πρόσφατη απόφασή του (5568/2017) δικαίωσε δύο εργαζόμενους οι οποίοι διεκδικούσαν δεδουλευμένες αποδοχές επτά μηνών και αποζημίωση απόλυσης από την εργοδότρια εταιρεία τους", αναφέρει με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, το δικαστήριο

έλαβε την απόφαση αυτή βασισμένο στο άρθρο 56 του νόμου 4487/2017, που ορίζει ότι η ουσιώδης καθυστέρηση καταβολής αποδοχών συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

"Η απόφαση του δικαστηρίου, η οποία μεταστρέφει τη μέχρι πρόσφατα κρατούσα νομολογία, δεν θα μπορούσε να εκδοθεί, αν δεν είχαμε ψηφίσει τη συγκεκριμένη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2017. Εκεί ορίσαμε ότι ο εργαζόμενος μπορεί να θεωρήσει την ουσιώδη καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών του ως απόλυση και να λάβει αποζημίωση" τονίζει η υπουργός Εργασίας.

"Ενισχύουμε την προστασία των εργαζομένων απέναντι σε πρακτικές απλήρωτης εργασίας και αυτό επιβεβαιώνεται στην πράξη", καταλήγει η υπουργός Εργασίας στο μήνυμά της στο facebook.

Keywords
Τυχαία Θέματα