Αχαϊα: Ζητούσαν χαρτί από ψυχιατρείο για να θάψουν αυτόχειρα

12:13 8/5/2013 - Πηγή: Press-gr

Ο πόνος για την οικογένεια ενός 22χρονου που πριν από λίγες ημέρες έβαλε τέλος στη ζωή του δεν σταμάτησε στο άγγελμα της δυσάρεστης είδησης, αλλά συνοδεύτηκε και από την άρνηση της Ιεράς Μητρόπολης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, να επιτρέψει την ταφή του.
Προϋπόθεση για να γίνει η νεκρώσιμη ακολουθία ήταν η προσκόμιση από το Αιγινήτειο νοσοκομείο , όπου πριν από μια εβδομάδα είχε εξεταστεί ο 22χρονος, βεβαίωσης πως έπασχε από ψυχική νόσο.
Οι συγγενείς του έκαναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να εξασφαλίσουν
το σχετικό έγγραφο που ζητούσε ο επίσκοπος Αμβρόσιος, προκειμένου να δώσει το «πράσινο» φως για την πραγματοποίηση της κηδείας, αλλά αυτό δεν ήταν εφικτό καθώς σύμφωνα με το νοσοκομείο η χορήγηση τέτοιας βεβαίωσης θα σήμανε και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων.
Η άρνηση της μητρόπολης να θάψει τον 22χρονο εκτός κι΄ αν οι συγγενείς προσκόμιζαν έγγραφο με το οποίο να βεβαιώνεται πως ήταν ψυχοπαθής, εγείρει και σωρεία άλλων ερωτημάτων, καθώς σύμφωνα με το συγκεκριμένο σκεπτικό, οι πάσχοντες από βεβαιωμένες ψυχικές νόσους επιτρέπεται να… αυτοκτονούν ενώ σε αντίθετη περίπτωση η ταφή όσων βάζουν τέλος στη ζωή τους – χωρίς γνωμάτευση πως πάσχουν από ψυχική νόσο - δεν πρόκειται να γίνει!
patrastimes.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα