O Γ. Παπανδρέου, που κινδυνεύει να μείνει χωρίς έδρα (και ασυλία) στηρίζει τώρα ΣΥΡΙΖΑ!

Aπό την κυριακάτικη δημοκρατία.
Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 17 Ιουνίου δεν θα κρίνουν μόνο την μελλοντική πορεία της χώρας και τις σχέσεις που θα διατηρήσει με την Ευρωζώνη. Στις κάλπες αυτές, όπως δείχνουν όλα, θα δοθεί η ευκαιρία να ξεκαθαριστούν με ένα ιδιόμορφο τρόπο και πολλές από τις εκκρεμότητες που συνδέονται με την πορεία χρεοκοπίας της Ελλάδας
κατά τα τελευταία δύο χρόνια.
Ήδη, όπως αναφέρουν αποκλειστικές πληροφορίες της «κυριακάτικης δημοκρατίας» εκτυλίσσεται ένα έντονο παρασκήνιο στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου. Η κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ στις 6 Μαΐου και η επαπειλούμενη ολοκληρωτική συντριβή του σε μια εβδομάδα έχει πυροδοτήσει μια ανηλεή σύγκρουση, μέχρι τελικής πτώσεως, μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Ευάγγελου Βενιζέλου.
Στον κ. Παπανδρέου καταλογίζεται από τους σημερινούς ενοίκους της Ιπποκράτους ότι υπονόμευσε όπως μπορούσε και με όσους μηχανισμούς του είχαν απομείνει το ΠΑΣΟΚ στις προηγούμενες εκλογές. Ειδικά μάλιστα στην Αχαΐα εγκαλείται ότι έδινε γραμμή υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ -αφού ο ίδιος ως πρώην πρωθυπουργός δεν χρειαζόταν σταυρό για να εκλεγεί- με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να βουλιάξει στο ισχυρότερο κάστρο του και να βρεθεί από το 52,6% στο 14%. Το δε κόμμα του κ. Τσίπρα ήρθε πρώτο σκαρφαλώνοντας από το 3,8% στο 21,8%!
Τώρα, φαίνεται ότι ήρθε η στιγμή της «αντεκδίκησης» των βενιζελικών δυνάμεων. Με το σκεπτικό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει υποστεί έτσι κι αλλιώς πανωλεθρία, η κινητοποίηση που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Αχαΐα έχει στόχο να πέσει (ναι!) κι άλλο το «πράσινο» ποσοστό. Με μια υποχώρηση μερικών μόνο χιλιάδων ψήφων σε όλο το νομό, το ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί κάτω από το τοπικό εκλογικό μέτρο και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα πάρει καμία έδρα. Άρα, ο κ. Παπανδρέου δεν θα βγει βουλευτής.
Η γκιλοτίνα που στήνεται για τον πρώην πρωθυπουργό δεν θα είναι μόνο εσωκομματική στο πλαίσιο της τελικής εκκαθάρισης λογαριασμών. Ο κ. Παπανδρέου εκτός από την προσωπική και πολιτική απαξίωση μένει σε μια τέτοια περίπτωση και δίχως βουλευτική ασυλία εν ενόψει των δικαστικών περιπετειών που κινδυνεύει να αντιμετωπίσει αυτός και άλλα μέλη της οικογένειάς του. Οι υποθέσεις για το φουσκωμένο έλλειμμα της ΕΛΣΤΑΤ με την εμπλοκή και του τότε υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, την προσφυγή της χώρας στη ΔΝΤ και την εφαρμογή του θανατηφόρου Μνημονίου καθώς και για τα περίφημα CDS που έκαναν δισεκατομμυριούχους τους κερδοσκόπους και τους φίλους τους, παραμένουν ανοικτές ακόμη και σε δικαστικό επίπεδο. Όπως φαίνεται μάλιστα αποτελούν τον μόνιμο εφιάλτη του κ. Παπανδρέου αφού σύμφωνα με πληροφορίες ζητεί διαρκώς ενημέρωση για τις εξελίξεις στα συγκεκριμένα θέματα. Και όπως αναφέρουν συνομιλητές του κάθε φορά είναι έκδηλη η ανησυχία του ότι θα βρεθεί στο «απόσπασμα» για τις υποθέσεις αυτές.
Όμως ο πρώην πρωθυπουργός, έχοντας αντιληφθεί ότι ο κ. Βενιζέλος ακόμη και αν ήθελε δεν μπορεί να του προσφέρει -στην κατάσταση που βρίσκεται αυτός και το ΠΑΣΟΚ- καμιά προστασία, κινήθηκε εγκαίρως προς άλλες κατευθύνσει
Keywords
Τυχαία Θέματα