LIVE η τιτανομαχία Ναδάλ - Φέντερερ στα ημιτελικά του Wimbledon - ΦΩΤΟ

Η στιγμή που περίμεναν όλοι οι φίλοι του τένις έφτασε. Ο Ρότζερ Φέντερερ και ο Ραφαέλ Ναδάλ συγκρούονται στον δεύτερο ημιτελικό του Wimbledon με φόντο την πρόκριση στον μεγάλο τελικό, όπου εκεί ήδη έχει «κλείσει» θέση ο Νόβακ Τζόκοβιτς.

Είναι η 40η μάχη ανάμεσα στον Ελβετό και τον Ισπανό, δύο τενίστες που «απογείωσαν» το άθλημα και έχουν εκατομμύρια θαυμαστές και οπαδούς σε όλον τον κόσμο.

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που συγκρούονται στο Wimbledon

από το... μακρινό 2008, όταν είχαν αγωνιστεί στον «τελικό των τελικών», όπως χαρακτηρίστηκε ο αγώνας τους για το βαρύτιμο τρόπαιο. Ήταν ένα ματς που ο Τζον ΜακΕνρο έχει χαρακτηρίσει ως το κορυφαίο ματς που έχει διεξαχθεί στην ιστορία του τένις και βρήκε νικητή τον Ναδάλ έπειτα από πέντε (επικά) σετ επικρατώντας 6–4, 6–4, 6–7(5–7), 6–7(8–10), 9–7.

Το... παρελθόν των δύο μονομάχων

Το enikos.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για την εξέλιξη της αναμέτρησης

ΠΡΩΤΟ ΣΕΤ

- Ο Ρότζερ Φέντερερ ξεκίνησε στο σερβίς και «άνοιξε» το παιχνίδι με άσο. Συνέχισε να σερβίρει πολύ καλά και κατέκτησε το πρώτο game. 1-0 για τον Ελβετό.

- Love game για τον Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος ισοφαρίζει με... συνοπτικές διαδικασίες σε 1-1.

- «Ανάλογη» απάντηση από τον Φέντερερ, ο οποίος δίχως να χάσει ούτε πόντο πήρε το τρίτο game.

- Ο Ναδάλ ισοφάρισε σε 2-2, αν και το highlight του game ήταν ένα διαγώνιο slice του Φέντερερ, στο οποίο δεν βρήκε απάντηση ο Ισπανός.

- Ο Φέντερερ σερβίρει εξαιρετικά έως τώρα, πήρε το πέμπτο game και προηγείται με 3-2 του Ναδάλ στο πρώτο σετ του δεύτερου ημιτελικού του Wimbledon.

- Νέο love game από τον Ναδάλ, ο οποίος ισοφάρισε σε 3-3. Απόλυτα συγκεντρωμένοι έως τώρα οι δύο τενίστες.

- 4-3 για τον Φέντερερ, ο οποίος «απάντησε» με love game στον Ναδάλ.

- Το όγδοο game ήταν το πιο συναρπαστικό έως τώρα. Ο Φέντερερ βρέθηκε με break point, αλλά ο Ναδάλ έπειτα από ένα rally 21 χτυπημάτων κατάφερε να το «σβήσει» και να πάρει το game ισοφαρίζοντας σε 4-4.

- Ήταν το πρώτο service game που ο Φέντερερ δυσκολεύτηκε (30-30), αλλά με δύο άσους «έκλεισε» το game και προηγείται με 5-4.

- Ο Ναδάλ υπέπεσε στο πρώτο double fault της αναμέτρησης, αλλά κράτησε εύκολα τελικά το σερβίς του ισοφαρίζοντας σε 5-5.

- Love game από τον Φέντερερ, ο οποίος προηγείται με 6-5. Ελάχιστα rally έως τώρα στο ματς.

- Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 40-0, όμως, έκανε τα εύκολα - δύσκολα, το game έφτασε στην ισοπαλία και τελικά το πήρε ο Ισπανός. Στο tie break θα κριθεί το πρώτο σετ.

- Ο Ρότζερ Φέντερερ κατέκτησε το πρώτο σετ μετά από 52 λεπτά επικρατώντας με 7-3 στο tie break. Ο Ναδάλ έκανε το πρώτο mini break με ένα καταπληκτικό drop volley, αλλά «απάντησε» με τον ίδιο τρόπο ο Φέντερερ. Ο Ναδάλ προηγήθηκε με 2-1 και έκανε νέο mini break για να προηγηθεί με 3-2, αλλά ο Φέντερερ «απάντησε» με το... ίδιο νόμισμα. Βρέθηκε στο 6-3 και με ένα forehand στην ευθεία έκανε δικό του το πρώτο σετ. Ήταν ένα σετ, πάντως, από το οποίο... απουσίαζαν τα μεγάλα rally με τους δύο παίκτες να κρατούν σχετικά άνετα τα σερβίς τους.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΕΤ

- Ο Ναδάλ «άνοιξε» το δεύτερο σετ και πήρε το πρώτο game.

- Ο Ρότζερ Φέντερερ βρέθηκε αντιμέτωπος με δύο break points στο πρώτο του service game στο δεύτερο σετ, το game πήγε τρεις φορές στην ισοπαλία, αλλά ο Ελβετός βρήκε τον τρόπο να κρατήσει το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 1-1.

- Ήταν η σειρά του Ραφαέλ Ναδάλ να βρεθεί αντιμέτωπος με δύο break points. Ο Ισπανός «έσβησε» το πρώτο παίζοντας στο wrong foot του Φέντερερ και το δεύτερο χάρη σε μία κακή επιστροφή του Ελβετού κρατώντας το σερβίς του τελικά και προηγείται με 2-1.

- Το πρώτο break στην αναμέτρηση είναι γεγονός. Ο Ρότζερ Φέντερερ έκανε τρία αβίαστα λάθη, ο Ναδάλ αξιοποίησε το πρώτο break point που του παρουσιάστηκε στο τέταρτο game και έσπασε το σερβίς του Ελβετού για να προηγηθεί με 3-1.

- Ο Ναδάλ εύκολα κράτησε το σερβίς του και προηγείται με 4-1 του Φέντερερ στο δεύτερο σετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα