Addio Κλαίρη...

Μας άφησε κι η Κλαίρη (Πίνιου Σαρατσίνι Χαρίκλεια Κλαίρη)... Στέλεχος του αντιδικτατορικού κινήματος στην... Ιταλία, Αρχιτέκτονας του Πανεπιστημίου της Ρώμης...

Ο αποχαιρετισμός του φίλου Angelo Saracini, συζύγου και συντρόφου της Κλαίρης, τα λέει όλα για την τη ζωή και δράση της:

Θεσσαλονίκη, 6 Μάρτη 1965, Γιάννης Στεφανίδης "Οδοιπορικό προς την Ελευθερία", σελ. 229, εκδ. ΕΣΤΙΑ

Angelo, ας επιτραπεί να προσθέσω στη Μνήμη

της:

«Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα ανασυντάσσει και οργανώνει τις δικές του δυνάμεις. Η Ο.Ε.Φ.Σ.Ι. (Ομοσπονδία Ελληνικών Φοιτητικών Συλλόγων Ιταλίας), σε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης και συντονισμού των δυνάμεων του ελληνικού φ.κ., προκκηρύσει τριήμερο πανιταλικό Συνέδριο στη Ρώμη (10, 11, 12 Μάη 1968, στο πολιτιστικό κέντρο "Crocevia", οδόις Βίλλα Αλμπάνι 20). Θέματα του Συνεδρίου είναι:

- Απολογισμός

-Θέσεις της Ο.Ε.Φ.Σ.Ι. στα εθνικά και διεθνή πλαίσια του του Φοιτητικού κινήματος

- Προγραμματισμός Φοιτητικής πολιτικής της Ο.Ε.Φ.Σ.Ι.

- Μεθοδολογία του Ελληνικού Φοιτητικού Κινήματος στην Ιταλία κατά της δικτατορίας

- Προβλήματα των Ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία

- Εκλογή νέου Δ.Σ. [...]

Την πρόσκληση για το Συνέδριο, προς τους Συλλόγους των ελλήνων φοιτητών στην Ιταλία, υπογράφουν ο Πρόεδρος Νίκος Μάμαλης και η Γραμματέας Κλαίρη Πινίου»

* Το ελληνικό φοιτητικό κίνημα και ο αντιδικτατορικός αγώνας στην Ιταλία, πρόλογοι: Βάσος Λυσσαρίδης Εισαγωγή: Μαουρίτσιο Βαλέντζι, Γιολάντα Καπριλιόνε, εκδόσεις Προσκήνιο, 2000, σελ. 100 (εξαντλημένο κι έτσι χωρίς εμπορική σκοπιμότητα η αναφορά)

Καλό σου ταξίδι Κλαίρη... Angelo... Che ti sia lieve la terra...

Αντί αποχαιρετισμού Νίκος Κλειτσίκας

Keywords
Τυχαία Θέματα