Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο «Μαγειρεύω οικονομικά»;

«Μαγειρεύω Οικονομικά» για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά , με νέες, παραδοσιακές, ιδιαίτερες και οικονομικές συνταγές καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16:45 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μέσα από το καθημερινό γαστρονομικό του ταξίδι, ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης ετοιμάζει πέντε γεύματα, σε πέντε μέρες, για τέσσερα άτομα, με κόστος που δεν ξεπερνά ποτέ τα 50 ευρώ!

Το μενού της εβδομάδας:

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου φτιάχνει μπακαλιάρο πηλιορείτικο με πουρέ πατάτας. Συνοδεύει με Καραμανλίδικη τηγανιά με λουκάνικα και λαχανικά. Η δεύτερη συνταγή μας είναι ο απόλυτος κρασομεζές. Δύο ειδών λουκάνικα (Εφέσου και Δράμας) με την ιδιαίτερη και πικάντικη γεύση τους, σιγοψήνονται στο τηγάνι με λαχανικά και κρασί.

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ετοιμάζει πίτσα- τούρτα. Συνοδεύουν με λαζανάκι βιολογικό αλά πουτανέσκα. Ναι, το κύριο πιάτο μας είναι πίτσα, αλλά μία διαφορετική πίτσα, που θα ετοιμαστεί και θα ψηθεί στο φούρνο, τόσο ιδιαίτερα που θα μοιάζει με αλμυρή τούρτα.

Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου φτιάχνει λαχανικά στον ατμό γεμιστά με κοτόπουλο.
Συνοδεύουν με τηγανιτό ρύζι jasmine με γαρίδες. Μανιτάρια, ντοματίνια και κληματόφυλλα γεμιστά με τρυφερό στήθος κοτόπουλου, που προηγούμενα θα έχουμε περάσει από θερμομίξερ μαζί με αυγό, θα τα ψήσουμε στον ατμό, στην πιο ιδιαίτερη συνταγή της χρονιάς.
Στο συνοδευτικό πιάτο, μαγειρεύουν στο τηγάνι ένα ιδιαίτερα αρωματικό ρύζι Ταϋλάνδης με γαρίδες, πολλά λαχανικά και γάλα καρύδας.

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου ετοιμάζει πατάτες κυδωνάτες στο φούρνο με σάλτσα αλ φρέντο και μανιτάρια.
Συνοδεύουν με Καραμανλίδικο σαγανάκι με παστουρμά και φασόλια γίγαντες. Τραγανές πατάτες φούρνου με λευκή σάλτσα αλ φρέντο, είναι η πρόταση της ημέρας στο κύριο πιάτο μας.
Συνοδεύει με ένα πικάντικο σαγανάκι με καραμανλίδικο παστουρμά και γίγαντες

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου ο σεφ προτείνει ένα κριθαρότο μανιταριών και το συνοδεύει με Χανιώτικο μπουρέκι. Το κριθαράκι είναι ένα υπέροχο ζυμαρικό, που εμείς θα το δουλέψουμε σαν ριζότο, μαζί με μανιτάρια .
Το χανιώτικο μπουρέκι, είναι μία χορταστική πίτα με τυριά, πατάτες και κολοκύθια. Υπέροχο συνοδευτικό αλλά και νόστιμη λύση φαγητού για όλες τις ώρες.

Keywords