«Όλα για την υγεία mou»: Το σεξ δεν είναι παιχνίδι

Tο σεξ είναι ένα ωραίο παιχνίδι. Όμως, έχει «οδηγίες χρήσης».

Γιατί ξεχνάμε το προφυλακτικό; Πόσο επικίνδυνα είναι τα κονδυλώματα; Ο ιός του aids μάς αφορά όλους; Γιατί το χάπι της επόμενης μέρας δεν είναι αντισύλληψη; «Παίξε με ασφάλεια. Απόλαυσε το σεξ» αυτό είναι το σύνθημα της εκπομπής «Όλα για την Υγεία mou» με τον Μιχάλη Κεφαλογιάνη, σήμερα στις 17.20 στο MEGA.

Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης και η ομάδα του, διερευνούν κατά πόσο η ανησυχία πολλών ανθρώπων, που είναι φορείς του ιού HPV, που ευθύνεται για τα ανθρώπινα θηλώματα (κονδυλώματα), είναι δικαιολογημένη. Ειδικοί επισημαίνουν ποιές μορφές κονδυλωμάτων είναι επικίνδυνες να εξελιχθούν σε καρκίνο και τι μπορούμε να κάνουμε για να προλάβουμε μία τέτοια εξέλιξη. Επίσης, διαπιστώνουν ότι η χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας, οδήγησε σε μια δραματική αύξηση των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όπως η σύφιλη, η βλεννόρροια, ο έρπης και τα χλαμύδια, ιδίως σε νεαρές ηλικίες.

Οι νέες πρακτικές στο σεξ, όπως ο στοματικός και ο πρωκτικός έρωτας, έχουν συμβάλλει σημαντικά σύμφωνα με τους επιστήμονες στην αύξηση και άλλων πιο σοβαρών νοσημάτων όπως η ηπατίτιδα B και C, παρότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι έχει περιοριστεί σημαντικά ο κίνδυνος μετάδοσης της ηπατίτιδα C μέσω της σεξουαλικής επαφής. Πονοκέφαλος παραμένει για τους επιστήμονες αλλά και για όλους μας, η μόλυνση από τον ιό HIV του AIDS , καθώς φαίνεται ότι η λανθασμένη αίσθηση που δημιουργήθηκε ότι οι ασθενείς θεραπεύονται, έχει οδηγήσει σε χαλάρωση των μέτρων προφύλαξης με κίνδυνο να βρεθούν μπροστά σε νέα έξαρση του φαινομένου στην χώρα μας.

Η εκπομπή αποδεικνύει ότι ο μόνος και σοβαρός τρόπος πρόληψης από τα νοσήματα που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής επαφής παραμένει η ορθή χρήση του προφυλακτικού. Οι ειδικοί εξηγούν με παραστατικό τρόπο τα λάθη που κάνουμε στην χρήση του προφυλακτικού, και διαλύουν μύθους γύρω από αυτό. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην εκπομπή, για μια άλλη «ανεπιθύμητη» ενέργεια της μη χρήσης προφυλακτικού, που είναι η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

Παρουσιάζονται όλοι οι σύγχρονοι τρόποι αντισύλληψης και δίνονται λεπτομερείς πληροφορίες για την ασφάλεια και την σωστή χρήση του χαπιού της επόμενης μέρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα