Οι Esmerine (μέλη των GY!BE και Thee Silver Mt. Zion) στο Gagarin 205

15:39 8/2/2012 - Πηγή: Mixtape

Μία πραγματικά ενδιαφέρουσα συναυλία προστέθηκε στην ατζέντα της διοργανώτριας εταιρίας Alterground και του Gagarin 205.

Οι Esmerine για τους φανατικούς – πολλούς – θιασώτες της σκηνής του Μόντρεαλ και της Constellation Records δεν χρειάζονται συστάσεις. Για τους υπόλοιπους ας πούμε ότι το συγκρότημα αυτό που θα μας επισκεφτεί την Κυριακή 6 Μαϊου ξεκίνησε το 2001 ως side project του περκασιονίστα Bruce Cawdron των

Godspeed You! Black Emperor και της τσελίστριας Rebecca Foon, μέλος των Thee Silver Mt. Zion και Mile-End Ladies’ String Auxiliary όταν συναντήθηκαν στην ηχογράφηση του πρώτου album των Set Fire To Flames “Signs Reign Rebuilder”.

Το πιο ενδιαφέρον με τους Esmerine, το οποίο τους διαφοροποιεί σημαντικά από όλα τα υπόλοιπα παρακλάδια της παρέας της Constellation, είναι ότι οι Cawdron και Foon έχουν αφήσει τις κιθάρες στην άκρη στις δημιουργίες τους, αφήνοντας το τσέλο, τα κρουστά, την άρπα και την μαρίμπα να πρωταγωνιστήσουν, καθιερώνοντας ένα μινιμαλιστικό ύφος βασισμένο σε φόρμες της κλασικής φόρμες που και οι ίδιοι σωστά το χαρακτηρίζουν ως σύγχρονη μουσική δωματίου.

Έχοντας κυκλοφορήσει δύο album την προηγούμενη δεκαετία τα “If Only a Sweet Surrender to the Nights to Come Be True“ (2003) και “Aurora“ (2005), οι Esmerine επέστρεψαν πέρσι το καλοκαίρι με το τρίτο τους album με τίτλο “La Lechuza” έχοντας πια προστεθεί στο συγκρότημα η Sarah Page (The Barr Brothers) και ο Andrew Barr (The Slip, Land of Talk, The Barr Brothers) αλλά και με την συμμετοχή στην δημιουργία του album του εξαίρετου Patrick Watson  στο πιάνο και στα φωνητικά,  καθώς και των Sarah Neufeld (Arcade Fire), Colin Stetson, Mishka Stein και Robbie Kuster.

Να σημειώσουμε  ότι το album τους “La Lechuza” είναι ολόκληρο αφιερωμένο στη μνήμη της συνεργάτιδας τους, τραγουδίστριας  κι εξέχουσας φυσιογνωμίας της σκηνής του Μόντρεαλ Lhasa de Sela, που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ανήμερα πρωτοχρονιά του 2010 σε ηλικία 37 ετών.

Την Κυριακή 6 Μαϊου, το Gagarin 205 θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχτεί τους “Esmerine”  με περιορισμένο αριθμό καθήμενων μπροστα στη σκηνή.

Τα εισιτήρια προπωλούνται online στο www.ticketarena.gr και τηλεφωνικά στο 21210037 προς 19 ευρώ και από τα Tickethouse Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και το ταμείο του Gagarin 205 το βράδυ της συναυλίας προ 22 ευρώ.

Απολαύστε τα παρακάτω video για να μπείτε στο κλίμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας και διαφορετικής βραδιάς στο Gagarin 205

Keywords
Τυχαία Θέματα