Η Ολυμπία επιμένει νεανικά για 14η χρονιά

15:29 4/12/2011 - Πηγή: Mixtape

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους συμπίπτει με την 11η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας Camera Zizanio και γεμίζει με ιδέες, ταινίες και νεαρούς σινεφίλ τον Πύργο της Ηλείας.

Οι κινηματογραφόφιλοι μαθητές του Πύργου αλλά και των γύρω περιοχών δίνουν ραντεβού σε αυτή την καθιερωμένη, πλέον, ετήσια σινεφιλική συνάντηση.

Στο 14ο Φεστιβάλ Ολυμπίας

διαγωνίζονται συνολικά 45 ταινίες (μυθοπλασίας, κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ) που προέρχονται από 26 χώρες απ’ όλο τον κόσμο (Αργεντινή, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιαπωνία, Ινδία, Ιράν, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Μαρόκο, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουκρανία, Περού, Πολωνία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Φινλανδία).

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα της 11ης Camera Zizanio διεξάγεται ήδη, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και περιλαμβάνει 269 ταινίες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο και 71 ελληνικές συμμετοχές.

Για πρώτη φορά φέτος καθιερώνεται το Kids & Docs, το ξεχωριστό τμήμα ντοκιμαντέρ, όπου θα προβληθούν ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και 6 ελληνικές.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, διεξάγεται φέτος από τις 2 έως τις 10 Δεκεμβρίου 2011, στον Πύργο, ενώ παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αρχαία Ολυμπία, την Αμαλιάδα, τα Λεχαινά, τη Γαστούνη, στη Ζαχάρω καθώς και σε χωριά της περιοχής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις και τις προβολές ταινιών του Φεστιβάλ.

http://olympiafestival.wordpress.com/

Keywords
Τυχαία Θέματα