To Docutrance μας ταξιδεύει στην Οδησσό

13:20 7/4/2014 - Πηγή: Mixtape

Άλλη μία Τρίτη αύριο, άλλη μία εκδήλωση για την κινηματογραφική ομάδα Docutrance, με την συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου, στο Booze της Κολοκοτρώνη.

Αυτή τη φορά, στο πλαίσιο του κύκλου των ανοιχτών προβολών και εργαστηρίων της ομάδας οι οποίες διοργανώνονται με σκοπό να διερευνήσουν το δημιουργικό και πρωτοποριακό κομμάτι της τέχνης του ντοκιμαντέρ θα προβληθεί το “Odessa… Odessa!” της Michale Boganim.

Η ταινία είναι ένα ποιητικό νοσταλγικό ταξίδι από την Ουκρανία στην Νέα

Υόρκη και στο Ισραήλ, που περιγράφει τις περιπλανήσεις, τις ελπίδες και τις ψευδαισθήσεις της εξαφανιζόμενης εβραϊκής κοινότητας της Οδησσού. Το παρελθόν μπερδεύεται με το παρόν και η υπνωτική φωτογραφία φέρνει κοντά τους ήρωες του Emir Kusturica με τα τοπία του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Το «Odessa… Odessa!» απέσπασε βραβεία στο φεστιβάλ του Βερολίνου και στο φεστιβάλ Cinéma du Réel στο Παρίσι και ήταν υποψήφιο για το Grand Jury Prize στο φεστιβάλ του Sundance. Η ταινία έχει διάρκεια 96 λεπτά και θα προβληθεί στις 20:30 στο Booze Cooperativa, Κολοκοτρώνη 57, με ελεύθερη είσοδο.

Για περισσότερες πληροφορίες και έγκαιρη ενημέρωση επισκεπτόμαστε τη σελίδα στο facebook της ομάδας καθώς και το tumblr της.

Keywords
Τυχαία Θέματα