Η φωτογραφία που έγινε viral και πώς τραβήχτηκε

16:11 17/9/2021 - Πηγή: MAD

Τι είπε ο δημιουργός

Η εξαιρετική φωτογραφία του Νικόλαου Σαμαρά τραβήχτηκε στο Στρατώνι Χαλκιδικής και είναι υποψήφια για το πρώτο βραβείο στο Ocean Photograpy Awards 2021. Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός καταγράφει τις καλύτερες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν εντός του έτους, και αφορούν στις θάλασσες και τους ωκεανούς, ενώ επιλέχθηκε ανάμεσα σε άλλες 3.500. Ποια είναι όμως η ιστορία από τη viral φωτογραφία των τελευταίων εβδομάδων;

«Η συγκεκριμένη φωτογραφία

με τον ιππόκαμπο και την μάσκα τραβήχτηκε τον Αύγουστο του 2020, στο Στρατώνι Χαλκιδικής την περίοδο, που είχε χαλαρώσει ο κόσμος μετά τα περιοριστικά μέτρα, και είχε αρχίσει να κυκλοφορεί σε παραλίες και βουνά. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την διασπορά μασκών. Μια βόλτα έξω αρκεί για να δούμε όλοι μας πόσες πεταμένες μάσκες υπάρχουν παντού. Φυσικό και επόμενο είναι κάποιες από αυτές να καταλήξουν στον βυθό της θάλασσας», είπε χαρακτηριστικά, σήμερα το πρωί (17/09) στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο Νικόλαος Σαμαράς.

Ενώ συμπλήρωσε πως, «Στην συγκεκριμένη περιοχή, στο Στρατώνι, πηγαίνει εδώ και 10 χρόνια και τα τελευταία 2 πιο εντατικά, λόγω του ότι δεν μπορούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό. Αφιέρωσα τον χρόνο μου εκεί. Πρέπει να έχω πάνω από 60 καταδύσεις σε εκείνο το σημείο. Οι ιππόκαμποι έχουν μια συνήθεια, να πιάνονται από διάφορα πράγματα με την ουρά τους. Στο Στρατώνι ειδικά, επειδή δεν υπάρχουν φυσικά σημεία για να πιαστούν, πιάνονται απ’ ό,τι βρουν. Αυτός ο έρμος πιάστηκε από μια μάσκα».

The post Η φωτογραφία που έγινε viral και πώς τραβήχτηκε appeared first on Mad TV.

Keywords
Τυχαία Θέματα