8 στους 10 Gen Z θα παντρεύονταν με την τεχνίτη νοημοσύνη
Μια πρόσφατη μελέτη της Joi AI, εταιρείας κατασκευής chatbots, αποκάλυψε ένα εντυπωσιακό στοιχείο: το 80% των ατόμων της γενιάς Gen Z, δηλαδή όσων έχουν γεννηθεί μεταξύ 1997 και 2012, θα εξέταζαν σοβαρά το ενδεχόμενο να συνάψουν σχέση και να παντρευτούν όχι με άνθρωπο αλλά με… την τεχνιτή νοημοσύνη. Επιπλέον, το 83% πιστεύει ότι μπορεί να αναπτύξει μια βαθιά συναισθηματική και ουσιαστική σχέση με ένα chatbot.
Σύμφωνα με την Joi AI, ο όρος «AI lationships» περιγράφει τις μορφές σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ ανθρώπων και AI, όπου η τεχνολογία λειτουργεί ως σύντροφος. Τέτοιοι «σύντροφοι» είναι πάντα διαθέσιμοι και δεν κρίνουν ή κατακρίνουν το «ταίρι» τους. Σε μια τέτοια «σχέση» δεν υπάρχουν συγκρούσεις. Στην παγίδα της «ψηφιακής» σχέσης πέφτουν κυρίως νεαρά άτομα που αντιμετωπίζουν άγχος ή μοναξιά.
Διάβασε επίσης: Τέρμα τα γαβ και τα νιάου, η τεχνητή νοημοσύνη ετοιμάζεται να δώσει «φωνή» στο κατοικίδιο σου
www.freepik.comΤο ανησυχητικό είναι ότι οι αναζητήσεις τύπου « τρέφω αισθήματα για AI» και «ερωτεύτηκα AI» εκτοξεύθηκαν τους τελευταίους μήνες κατά 120 132%, γεγονός που μαρτυρά πως η τάση αυτή δεν είναι θεωρητική. Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν για κινδύνους. Οι ψυχολόγοι προειδοποιούν: οι σχέσεις με AI μπορεί να επιφέρουν συναισθηματική απομόνωση και εξαρτήσεις.
Μια πρόσφατη ανεξάρτητη μελέτη του arXiv αναδεικνύει ότι όσο πιο περιορισμένο είναι το κοινωνικό δίκτυο ενός ατόμου, τόσο πιο εύκολα αναπτύσσει συναισθηματικούς δεσμούς με AI. Όμως αυτό συνδέεται με πιθανή μείωση της ψυχικής ευεξίας και εγκυμονεί κινδύνους για τα ευάλωτα άτομα. Παρά τις κριτικές, το γεγονός παραμένει: η Gen Z αντιμετωπίζει πλέον το AI ως πιθανό σύντροφο ζωής, όχι απλά εργαλείο επικοινωνίας.
Κεντρική φωτογραφία: www.freepik.com
Διάβασε επίσης: Η Pamela Anderson «χτυπά» την Τεχνητή Νοημοσύνη εκεί που πονάει: στην ψεύτικη τελειότητα
The post 8 στους 10 Gen Z θα παντρεύονταν με την τεχνίτη νοημοσύνη appeared first on Mad.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Γρηγόρης Αρναούτογλου: Το The 2Night Show έριξε αυλαία και ανανέωσε το ραντεβού για τη 10η σεζόν
- Πώς να πειθαρχήσεις ένα... ξένο παιδί: μια σχολική ψυχολόγος συμβουλεύει
- Παρελθόν από την Μονακό ο Τζαϊτέ
- Σταματίνα Τσιμτσιλή για Γιώργο Λιάγκα: «Ακόμα και οι συνεργάτες του τον κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα»
- Tokio Hotel Return with “How to Love”: A Synth-Driven Confession on Modern Romance
- Πορτοκαλί συναγερμός: Πολύ υψηλός κίνδυνος φωτίας σήμερα (3/7) σε αρκετές περιοχές – Δείτε το χάρτη
- Οι Pagan live στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
- Απόστολος Ρίζος – “Ασκήσεις τρυφερότητας”
- Armin van Buuren’s ‘Breathe’ Album Is His Most Personal Yet – And a Wake-Up Call for Dance Music
- 8 στους 10 Gen Z θα παντρεύονταν με την τεχνίτη νοημοσύνη
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις MAD
- Τελευταία Νέα MAD
- 8 στους 10 Gen Z θα παντρεύονταν με την τεχνίτη νοημοσύνη
- Μετά τον σάλο η Prada αναγνωρίζει τις ινδικές ρίζες της νέας της συλλογής παπουτσιών
- Ο Billie Joe Armstrong των Green Day διώχνει θαυμαστή από τη σκηνή επειδή έπαιξε το «Wonderwall» των Oasis
- Η Katy Perry λύγισε επί σκηνής
- Το πρώτο teaser της «Οδύσσειας» διέρρευσε στο διαδίκτυο
- Έλενα Παπαρίζου: Η κορυφαία pop star με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα γίνεται το απόλυτο viral
- Ιαχές: Των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ψυχαγωγία
- Οι Πυξ Λαξ δίνουν νέο ραντεβού με το κοινό τους στο Βεάκειο!
- Θοδωρής Νικολάου – “Εκτός Οθόνης
- Οι Pagan live στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων
- Ήβη Αδάμου – “Σαν το λουλούδι”
- Εύα Πολιτάκη – “Το κενό”
- Στέλιος Ρόκκος – Βήματα (διασκευή)
- Απόστολος Ρίζος – “Ασκήσεις τρυφερότητας”
- Οι ειδικές προβολές της εβδομάδας (3-9 Ιουλίου 2025)
- Σταματίνα Τσιμτσιλή για Γιώργο Λιάγκα: «Ακόμα και οι συνεργάτες του τον κοιτούσαν με ανοιχτό το στόμα»
- Τι βλέπουμε στο σπίτι την Πέμπτη, 3 Ιουλίου