Lioliosgate: Μια «φοιτητική λίστα» για την ΕΟΚ!
Από τα μεσάνυχτα της Κυριακής ο υπόδικος –πλέον- πρώην πρόεδρος της ΕΟΚ Βαγγέλης Λιόλιος θα περνάει τις μοναχικές ώρες ενός έγκλειστου στον Κορυδαλλό καταστρώνοντας την υπερασπιστική γραμμή του μέχρι την ημέρα της δίκης του. Ο ίδιος θεώρησε νωρίτερα την Κυριακή και πριν μάθει την απόφαση για την προφυλάκισή του ότι η παραίτηση του είναι… προσωρινή για να προχωρήσει το μπάσκετ. Πολύ σωστά έπραξε! Ως όφειλε παραιτήθηκε έστω και αν το έκανε για τους λάθος λόγους.
Η παραμονή του ούτως ή άλλως ήταν αδύνατη στον προεδρικό
Κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει ή να κατηγορήσει τα μέλη του ΔΣ της ΕΟΚ. Ειδικά για ορισμένους εξ΄αυτών που έχουν μακρά διαδρομή στο χώρο του μπάσκετ εγγυάται το άμεμπτο παρελθόν τους και η αγάπη τους για το άθλημα. Μέχρι σήμερα μπορεί κάποιος με κριτική διάθεση να τους χαρακτηρίσει αφελείς. Γιατί «αγόρασαν» το υποτιθέμενο όραμα του Βαγγέλη Λιόλιου, γιατί δεν αντιλήφθηκαν τι γίνεται δίπλα τους, γιατί δεν ρώτησαν, δεν άκουσαν, δεν θέλησαν να μάθουν. Για την ίδια όμως αφέλεια μπορεί να κατηγορήσει κάποιος και το 70% των σωματείων που σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις έδωσε θηριώδη ποσοστά στην παράταξη Λιόλιου.
Η παραμονή τους όμως από εδώ και πέρα μπορεί να χαρακτηριστεί και συνενοχή. Διότι, πλέον δεν υπάρχει το τεκμήριο της άγνοιας, έχουν εμφανιστεί φρικιαστικά στοιχεία στη δικογραφία, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας είναι υπόδικος και έγκλειστος. Κανένα μέλος του ΔΣ δεν έχει λόγο να μετατρέψει την ομοσπονδία σε Τιτανικό και να βουλιάξει μαζί της. Διότι αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο στοίχημα στα δικά μου τουλάχιστον μάτια δεν είναι τίποτε άλλο παρά μόνο η αξιοπιστία ενός ολόκληρου αθλήματος που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα! Ο Βαγγέλης Λιόλιος συνεχίζει να έχει το τεκμήριο της αθωότητας. Μπορεί σε έξι, εννιά ή δώδεκα μήνες από τώρα να αθωωθεί. Το μπάσκετ όμως δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει την εξέλιξη της δικαστικής υπόθεσης.
Γιαννάκης και κυβέρνηση προσωπικοτήτωνΤην Κυριακή το βράδυ στο Βελιγράδι οι Σέρβοι επέλεξαν σε μια πρωτοφανή κίνηση για τη διακυβέρνηση της χώρας τη Φοιτητική Λίστα. Ένα κίνημα χωρίς αρχηγό που αποτελείται από προσωπικότητες της χώρας που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους.
Αυτό ακριβώς χρειάζεται σήμερα το μπάσκετ και η Ομοσπονδία. Το έχει πει, το έχω γράψει και είναι σχεδόν δόγμα. Το μπάσκετ είναι μικρό χωριό. Ολοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας και όλοι ξέρουμε τι καπνό φουμάρει ο κάθε εμπλεκόμενος. Είναι παραπάνω από σίγουρο ότι δεν χρειάζεται περισσότερο από μιας ημέρας έρευνα για να καταρτιστεί μια λίστα 15-20 έντιμων, άφθαρτων και διατεθειμένων να βοηθήσουν το μπάσκετ ανθρώπων. Ατομα που μπορεί να προέρχονται από κάθε χώρο και η μοναδική περγαμηνή, το μοναδικό στοιχείο που χρειάζεται το βιογραφικό τους είναι η λέξη έντιμος! Εφόσον μάλιστα ο Παναγιώτης Γιαννάκης θελήσει να ηγηθεί μιας τέτοιας προσπάθειας και να βάλει πάνω πάνω το όνομα του στη «μπασκετική λίστα» σωτηρίας της ΕΟΚ είναι καλοδεχούμενος!
Το άρθρο Lioliosgate: Μια «φοιτητική λίστα» για την ΕΟΚ! εμφανίστηκε πρώτα στο Sportal.gr.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Αθλητικά
- Ο Σμαΐλοβιτς επιβεβαίωσε το… πρόβλημα
- Λύτρας για Κορομηλά: «Αδύνατον να ρίσκαρε την καριέρα του για ανούσια πράγματα»
- Λύτρας για Κορομηλά: «Έχει παίξει στο NBA, είναι δυνατόν να ρίσκαρε την καριέρα του για ομάδες που δεν υπάρχουν;»
- Σκάνδαλο στο μπάσκετ: Ολοκληρώθηκε η απολογία της Τσαρούχα, αναμένεται η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα
- Μπαρτσελόνα: Ιστορικό ρεκόρ εισπράξεων στο "Καμπ Νόου" για το Clasico κόντρα στην Ρεάλ
- Δικηγόρος Ηλία Κορομηλά: "Εχει σφυρίξει στην Ισπανία και το NBA, δεν θα ρίσκαρε την καριέρα του για ομάδες που ούτε καν υπάρχουν"
- Λύτρας για Κορομηλά: «Έχει σφυρίξει ΝΒΑ, θα επηρέαζε παιχνίδια Άνω Ραχούλα-Κάτω Ραχούλα;»
- Ο λόγος που είναι... τελικός το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ - Απόφαση για Μάγερ
- Υφυπουργός Οικονομικών στην Βουλή: «Θα δούμε και την αλυσίδα του Λιόλιου - Θα σας ξετρυπώσουμε»
- Μυστήριο με τον θάνατο 26χρονης που καθόταν σε ταράτσα: «Θα κάτσω εδώ, πήγαινε για ύπνο»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sportal.gr
- Ο Σμαΐλοβιτς επιβεβαίωσε το… πρόβλημα
- Λύτρας για Κορομηλά: «Έχει παίξει στο NBA, είναι δυνατόν να ρίσκαρε την καριέρα του για ομάδες που δεν υπάρχουν;»
- Stoiximan Super League: Η ομόφωνη απόφαση για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων
- DAZN: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων εκτόξευσε τις δαπάνες – Η οικονομική εξίσωση που δεν βγαίνει
- ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Στα ψέματα συγκεκριμένων συμφερόντων, μόνο αλήθειες» – Τι καταγγέλλει για την ΟΔΚΕ
- Τριγωνομετρία: Κι αν υποτιμούμε όσο δεν πάει τη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης;
- ΕΟΚ: Τον Δεκέμβριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης
- Ομπράντοβιτς: «Μόνο ο Ρογκαβόπουλος είναι εκτός» – Το μήνυμα για τις εξελίξεις στη Σερβία
- Φρανσίσκο: «Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό απέναντι στην Αρμάνι» – Τι είπε για Ναν και Ομπράντοβιτς
- GREY ZONE: Νέες αποκαλύψεις για το Lioliosgate και η επόμενη ημέρα στην ΕΟΚ
- Τελευταία Νέα Sportal.gr
- Lioliosgate: Μια «φοιτητική λίστα» για την ΕΟΚ!
- Λύτρας για Κορομηλά: «Έχει παίξει στο NBA, είναι δυνατόν να ρίσκαρε την καριέρα του για ομάδες που δεν υπάρχουν;»
- Ο Σμαΐλοβιτς επιβεβαίωσε το… πρόβλημα
- Φρανσίσκο: «Πρέπει να ελέγξουμε τον ρυθμό απέναντι στην Αρμάνι» – Τι είπε για Ναν και Ομπράντοβιτς
- GREY ZONE: Νέες αποκαλύψεις για το Lioliosgate και η επόμενη ημέρα στην ΕΟΚ
- ΚΑΕ Παναθηναϊκός: «Στα ψέματα συγκεκριμένων συμφερόντων, μόνο αλήθειες» – Τι καταγγέλλει για την ΟΔΚΕ
- Η «11άδα» του Κορομηλά: Τα στημένα παιχνίδια για τα οποία κατηγορείται!
- ΕΟΚ: Τον Δεκέμβριο οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης
- DAZN: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων εκτόξευσε τις δαπάνες – Η οικονομική εξίσωση που δεν βγαίνει
- Τριγωνομετρία: Κι αν υποτιμούμε όσο δεν πάει τη φετινή Ρεάλ Μαδρίτης;
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Αθλητικά
- Χουάν Κάρλος Γαρίδο: Ο διάδοχος του Βαλβέρδε και οι δύο «ερυθρόλευκοι» από τη Βιγιαρεάλ
- Απεργία στα πλοία στις 30 Οκτωβρίου: Δεμένα σε επτά λιμάνια
- Αυτές είναι δουλειές: Απίστευτο πόσο κόστισε κάθε πόντος του Τζαμπάρι Πάρκερ στην Παρτιζάν!
- Παναθηναϊκός, Conference League: Στην κυκλοφορία τα εισιτήρια για το ματς με τη Νόρντζελαντ στη Δανία
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ξέσπασε κατά των παικτών ο Νέβιλ - "Κορόιδευαν για μήνες τον Κάρικ, θα τους κοιτάζει τώρα με αηδία"
- Παναθηναϊκός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για Νόρτζελαντ
- Coffee Island: Τι θα γίνει με τα 450 καταστήματα μετά την προφυλάκιση Λιόλιου – Η επίσημη ανακοίνωση
- Ολυμπιακός: Ο Ζότα Σίλβα πέτυχε το πρώτο του χατ-τρικ, δημιούργησε μια σειρά ρεκόρ και ούτε που τον νοιάζει
- Πρώτη οδηγική επαφή στην Ελλάδα με το νέο KGM Musso, το Pick-up με την εξαιρετική τιμή
- Παναθηναϊκός: Κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τον εκτός έδρας αγώνα με τη Νόρτζελαντ



