Άι… Σαχτάρ βρε Λούκα!

Ανεξάρτητα από το τελικό 3-1 της Σαχτάρ επί της ΑΕΚ και την όποια ανάλυση του αγώνα από τους προπονητές των δύο ομάδων για μελλοντική χρήση, θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν ποδοσφαιριστές που σε αυτό το επίπεδο είτε αγνοούν, είτε κάνουν… παιχνίδι με τους κανονισμούς.

Το έγραψα για τον Ναϊρ Τικνιζιάν στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού, το ξαναγράφω και για τον Λούκα Γιόβιτς.

Όταν ο διαιτητής δίνει την εντολή να πραγματοποιηθούν οι αλλαγές που έχουν ζητήσει οι προπονητές, οι παίκτες εντός αγωνιστικού χώρου πρέπει να τον εγκαταλείψουν εντός δέκα δευτερολέπτων, εκτός αν είναι τραυματίες.

Ο Τικνιζιάν και ο Γιόβιτς δεν το έκαναν και οι ομάδες τους αγωνίστηκαν με παίκτη λιγότερο για ένα λεπτό και κάτι.

Ο Ολυμπιακός δεν το πλήρωσε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ αντίθετα βίωσε στο πετσί της το νέο κανονισμό με το γκολ του Βινίσιους Τομπίας στο 80΄.

Γκολ για το οποίο φυσικά και φέρει ευθύνη ο Μπρινιόλι.

Ωστόσο αν στο γήπεδο ήταν και ο Βάργκα, που περίμενε στη γραμμή του πλαγίου άουτ μέχρι να διακοπεί το ματς και να μπει σε αυτό, ίσως η μπάλα να μην έφτανε με τόση άνεση στην περιοχή της ΑΕΚ για να γίνει το 2-1 δέκα λεπτά πριν το 90΄.

Αγωνιστικά η ΑΕΚ προηγήθηκε με ένα υπέροχο σε δημιουργία τέρμα από Κοϊτά, Πήλιο και σκόρερ τον Μάγερ και είχε περισσότερες ευκαιρίες για να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να κάνει πιο δύσκολη τη ζωή της Σαχτάρ.

Δεν πέτυχε το 0-2, δέχθηκε την ισοφάριση με ένα πέναλτι που σηκώνει αρκετή συζήτηση για το τι ακριβώς σφυρίχτηκε (ανατροπή ή χέρι στην περιοχή), αλλά μετά το 60 άρχισε να χάνει… λάδια.

Και η απουσία δυνάμεων απέναντι σε αυτές που διέθετε η περισσότερο… Βραζιλιάνικη και λιγότερο Ουκρανική Σαχτάρ της κόστισε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Επόμενος σταθμός στο ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ είναι το Μάντσεστερ κόντρα στη Σίτι, που πήρε ένα καλό μάθημα από την απίθανη Παρί Σεν Ζερμέν.

Μια σαφώς δύσκολη εξίσωση για την ομάδα του Νίκολιτς, αλλά το Champions League είναι γεμάτο από τέτοιες.

Το άρθρο Άι… Σαχτάρ βρε Λούκα! εμφανίστηκε πρώτα στο Sportal.gr.

Keywords