Βαγγέλης Παπαθανασίου: Είχε πάρει ως αμοιβή έναν τενεκέ λάδι και ένα τενεκέ ελιές για να γράψει το σήμα της ΕΡΤ-Η αποκάλυψη Κουίκ

Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών, σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την κοινωνία και τον κόσμο του Πολιτισμού.

Ο Τέρενς Κουίκ, σε συνέντευξή του στο πρόσφατο παρελθόν, μιλώντας για τον καταξιωμένο Έλληνα συνθέτη, είπε – μεταξύ άλλων- πως «είναι αρχαιολάτρης, είναι Ελληνολάτρης. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος

ποτέ για οποιαδήποτε δουλειά που αφορά την Ελλάδα δεν πήρε έστω ένα ευρώ. Υπάρχουν καλλιτέχνες που πούλησαν Ελλάδα αλλά εισέπραξαν και τα σχετικά».

Και συνέχισε ο ίδιος:

«Ο Βαγγέλης ποτέ δεν πήρε ούτε ένα ευρώ είτε για τον Δομίνικο Θεοτοκόπουκο που έκανε τον δίσκο, είτε για εκείνη την συγκλονιστική παράσταση στο Καλλιμάρμαρο για τους πανευρωπαϊκούς αγώνες, είτε για τη μουσική που έγραψε που πήγαμε και παραλάβαμε την Ολυμπιακή Φλόγα από την Αυστραλία, είτε για τη “Μυθωδία” που έγινε στις στήλες του Ολυμπίου Διός».

Παράλληλα, μουσική του έμπνευση ήταν και το σήμα του δελτίου της ΕΡΤ το 1981 για το οποίο και ζήτησε μια… απρόσμενη αμοιβή.

«Η αμοιβή μου θέλω να είναι ένας τενεκέ λάδι και ένας τενεκέ ελιές από την πατρίδα μου», είχε πει, όπως είχε αποκαλύψει ο Τέρενς Κουίκ.

Μάλιστα, στη συνέχεια η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι το συγκεκριμένο σήμα που δημιούργησε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, το «έκλεψε» στη συνέχεια η σουηδική τηλεόραση το 1986 και «έντυσε» με αυτό το δικό της δελτίο ειδήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα