Τσίπρας: Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, μυρίζουν όμως άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Tη βεβαιότητά του ότι η μάχη των εκλογών - όποτε κι αν αυτές γίνουν - θα κερδηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την εισήγησή του στη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

“Δεν ξέρω και προφανώς δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές για να απαλλαγούμε από αυτήν

τη δυσοσμία” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ωστόσο είπε με σαφήνεια πως πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων η Κουμουνδούρου θα εγκρίνει και θα ανακοινώσει τον κεντρικό κορμό των ψηφοδελτίων της καθώς και το προεκλογικό της πρόγραμμα.

Για τον Αλέξη Τσίπρα το δίλημμα των εκλογών είναι εάν θα παραμείνουν η αδικία και οι ανισότητες ή εάν θα επιστρέψει η δικαιοσύνη στον τόπο παντού.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κομματικού οργάνου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε: “Δεν ξέρω αν μυρίζει εκλογές, όπως οσφρίζεται ο κ. Μητσοτάκης, ξέρω όμως ότι μυρίζουν πολύ έντονα και πολύ άσχημα οι πολιτικές της κυβέρνησής του”.

Και αυτές είναι η βίαιη αναδιανομή πλούτου και εισοδήματος από τους αδύναμους και τους μεσαίους προς τους ισχυρούς, η λεηλασία του δημόσιου πλούτου με δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεων και κλειστών διαγωνισμών, η ασέλγεια απέναντι στη δημοκρατία με την αθλιότητα των παράνομων παρακολουθήσεων, πολιτικές που αναδύουν-όπως είπε- τέτοια δυσοσμία που κανείς δεν μπορεί να την αντέξει.

Έτσι μολονότι όπως ο ίδιος επανέλαβε, ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν γνωρίζει τον χρόνο των εκλογών, ξέρει πολύ καλά κάποια δεδομένα στη βάση των οποίων μπορεί να οργανωθεί η τακτική του κόμματος.

Το πρώτο δεδομένο σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας ασφυκτιά, καθώς η αγοραστική δύναμη μειώνεται συνεχώς, το εισόδημα εξανεμίζεται στις πρώτες 15 ημέρες του μήνα και αυτή η κατάσταση αφορά τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, τους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το δεύτερο δεδομένο κατά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι ότι η φθορά της κυβέρνησης είναι τεράστια, κάτι που όπως επεσήμανε καταλαβαίνει κανείς όταν περπατά και συζητά με τους απλούς ανθρώπους στην αγορά.

Το τρίτο στοιχείο είναι ότι οι υποκλοπές έχουν αφήσει ανεξίτηλο στίγμα στην κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ανέφερε πως “όσοι υποτιμούν την επίδραση των λεγόμενων ταυτοτικών ζητημάτων, αυτών που αφορούν το κράτος δικαίου και την υπεράσπιση της δημοκρατίας κάνουν λάθος”.

Το τέταρτο στοιχείο που επίσης πρέπει να γνωρίζουν όλοι είναι ότι ο κύριος Μητσοτάκης αποτελεί πια “παράγοντα πολιτικής αστάθειας” καθώς η μόνη δυνατότητα να συγκροτηθεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές και να μην οδηγηθούμε σε επαναλαμβανόμενες εκλογικές αναμετρήσεις είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε, η πολιτική αλλαγή δεν θα βασιστεί μόνο στην αποδόμηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη αλλά και στο εναλλακτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. “Απέναντι στην άδικη πολιτική Μητσοτάκη υπάρχει μια εντελώς διαφορετική πολιτική φιλοσοφία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και όχι απλά μία καλύτερη διαχείριση της κατάστασης” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσίπρας, Μητσοτάκη,tsipras, mitsotaki