Σύμβουλος Πούτιν για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία: «Θα έδινε απλώς μια ανάπαυλα στις δυνάμεις του Κιέβου»
Κορυφαίος σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη, ότι είχε πει στην Ουάσιγκτον πως μια 30ήμερη κατάπαυση του πυρός που πρότειναν οι ΗΠΑ, για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, θα έδινε απλώς μια ανάπαυλα στις δυνάμεις του Κιέβου.
Οι προόδοι της Ρωσίας στο μέτωπο τους τελευταίους μήνες και η προσπάθεια του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχουν εγείρει φόβους ότι το Κίεβο, το οποίο υποστηρίζεται από τη Δύση, θα μπορούσε να χάσει τον πόλεμο.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ στη Μέση Ανατολή, Στιβ Γουίτκοφ, έφτασε στη Μόσχα την Πέμπτη για να συναντήσει τον Πούτιν. Ρώσοι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Μάικ Βαλτς παρείχε λεπτομέρειες σχετικά με την ιδέα κατάπαυσης του πυρός την Τετάρτη και η Ρωσία ήταν έτοιμη να το συζητήσει.
Ο Τραμπ είχε δηλώσει στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη ότι ήλπιζε ότι το Κρεμλίνο θα συμφωνούσε με την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός 30 ημερών που η Ουκρανία είπε ότι θα υποστήριζε.
Ο Γιούρι Ουσάκοφ, πρώην πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, ο οποίος μιλάει εκ μέρους του Πούτιν για μεγάλα θέματα εξωτερικής πολιτικής, είπε στην κρατική τηλεόραση ότι μίλησε με τον Βαλς την Τετάρτη για να περιγράψει τη θέση της Ρωσίας για την κατάπαυση του πυρός.
«Δήλωσα τη θέση μας ότι αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από μια προσωρινή ανάπαυλα για τον ουκρανικό στρατό, τίποτα περισσότερο», είπε ο Ουσάκοφ.
«Στόχος μας είναι μια μακροπρόθεσμη ειρηνική διευθέτηση που λαμβάνει υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της χώρας μας και τις γνωστές ανησυχίες μας. Μου φαίνεται ότι κανείς δεν χρειάζεται βήματα που (απλώς) μιμούνται ειρηνικές ενέργειες σε αυτήν την κατάσταση», είπε.
Ο Ουσακόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν θα μιλήσει στα ΜΜΕ αργότερα την Πέμπτη και θα περιγράψει τη θέση της Ρωσίας με περισσότερες λεπτομέρειες.
Ερωτηθείς για μια είδηση του Reuters ότι η Ρωσία παρουσίασε στις ΗΠΑ μια λίστα με απαιτήσεις για μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου κατά της Ουκρανίας και την επαναφορά των σχέσεων με την Ουάσιγκτον, ο Ουσάκοφ είπε ότι ο Λευκός Οίκος γνώριζε τη θέση της Μόσχας.
Πηγή: Reuters
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Στο νοσοκομείο Γεννηματάς σε σοβαρή κατάσταση μετά από τροχαίο 67χρονος άνδρας
- Επίθεση της Ζαχάροβα στην Ελληνική Κυβέρνηση
- Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει στην τηλεόραση
- Δίκη Μάτι: 12 ενόχους «βλέπει» η εισαγγελέας - Ανάμεσά τους η Δούρου και στελέχη της Πυροσβεστικής
- Θλίψη: Έφυγε από την ζωή ο Ράντισα Ίλιτς
- Γ. Καραμέρος στο Πρώτο για δημοσκόπηση Interview: Όποιος έχει κοινή λογική αμφισβητεί αυτή τη δημοσκόπηση (audio)
- Διαμέρισμα 55τμ διαμορφωμένο σαν vintage κατοικία στην εξοχή
- Πριγκίπισσα Κάθριν Όξενμπεργκ, η σταρ της «Δυναστείας»: Δηλώνει πλέον ευτυχισμένη γιαγιά με ελληνικές «ρίζες»
- Η αιτία των διαζυγίων
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- Κατερίνα Καινούργιου – Χάος στον αέρα με τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Δεν σας είδα να πηγαίνετε στα Τέμπη και να μην επιτρέπετε το μπάζωμα»
- Γιώργος Λιάγκας κατά Αχιλλέα Μπέου: «Ήρθα στο Βόλο και αυτό που έκανες δεν το περίμενα» – Δείτε βίντεο
- Το πρώτο Συνέδριο Γυναικών Δημάρχων διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου στην έναρξη του εορτασμού των 100 ετών του
- Φάμελλος για τα Τέμπη: Συγκάλυψη με πολιτικά κίνητρα – Η επιλογή Τασούλα για ΠτΔ δείχνει πολιτική αδυναμία
- Ρουσόπουλος για Κυπριακό: Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι εκεί για να επιβάλλουν την ισχύ του δικαίου και όχι το δίκαιο της ισχύος
- Δίκη για Μάτι: Ενοχή για 12 κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας μεταξύ τους Δούρου και Μπουρνούς
- Κίνα: Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον σε «διάλογο» για να επιλυθούν οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ
- Εισαγγελέας για το Μάτι: Λάθος αποφάσεις τις κρίσιμες ώρες – Ευθύνες σε πυροσβεστική, Πολιτική Προστασία και αυτοδιοίκηση
- Τάσος Χαλκιάς για Πέτρο Φιλιππίδη: «Το δικαστήριο τον δικαίωσε, ο κόσμος τον δικαίωσε;»
- Γρηγόρης Αρναούτογλου σε Βασίλη Μίχα: «Να ‘σαι περήφανος από όπου και να ‘σαι, μην ασχολείσαι με τις μαλ…ιες»
- Τελευταία Νέα TheCaller
- Σύμβουλος Πούτιν για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία: «Θα έδινε απλώς μια ανάπαυλα στις δυνάμεις του Κιέβου»
- Το πρώτο Συνέδριο Γυναικών Δημάρχων διοργάνωσε ο Δήμος Ιλίου στην έναρξη του εορτασμού των 100 ετών του
- Κίνα: Το Πεκίνο καλεί την Ουάσινγκτον σε «διάλογο» για να επιλυθούν οι εντάσεις στις εμπορικές σχέσεις με τις ΗΠΑ
- «Δεν ήρθε κανένα σωστικό μέσο να μας πάρει – Το λιμενικό ήρθε, είδε και απήλθε» – Πολυεγκαυματίας μιλά για το Μάτι
- Κατερίνα Καινούργιου – Χάος στον αέρα με τον Νίκο Παπαδόπουλο: «Δεν σας είδα να πηγαίνετε στα Τέμπη και να μην επιτρέπετε το μπάζωμα»
- Γιώργος Λιάγκας κατά Αχιλλέα Μπέου: «Ήρθα στο Βόλο και αυτό που έκανες δεν το περίμενα» – Δείτε βίντεο
- Μαρκ Κάρνεϊ: Ορκίζεται αύριο Παρασκευή νέος πρωθυπουργός του Καναδά – Αντικαθιστά τον Τζάστιν Τριντό
- Δίκη για Μάτι: Ενοχή για 12 κατηγορούμενους ζήτησε η εισαγγελέας μεταξύ τους Δούρου και Μπουρνούς
- Γρηγόρης Αρναούτογλου σε Βασίλη Μίχα: «Να ‘σαι περήφανος από όπου και να ‘σαι, μην ασχολείσαι με τις μαλ…ιες»
- Ρουσόπουλος για Κυπριακό: Ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι εκεί για να επιβάλλουν την ισχύ του δικαίου και όχι το δίκαιο της ισχύος
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Φουρνιέ: «Με αυτόν που κοντράρεσαι δεν μπορείς να είσαι φίλος»
- Π. Τσακλόγλου: Η δημιουργία του ΤΕΚΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη ασφαλιστική μεταρρύθμιση της τελευταίας πενταετίας
- Ένθετο Παιδεία: Το πρώτο ξενόγλωσσο προπτυχιακό από το ΟΠΑ
- Τέμπη: Νέο φοιτητικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα – Πανό κατά του Κωνσταντίνου Τασούλα
- Οι ΗΠΑ δεν θα αποσύρουν τα στρατεύματά τους από την Συρία, μετέδωσε το CNN Turk
- Το «θαύμα» με αγνοούμενη μητέρα που επέζησε αφού παγιδεύτηκε σε τρακαρισμένο αυτοκίνητο για 6 ημέρες
- Γιάννης Ζουγανέλης Live at Frida
- ΕΕΚΕ: «Στις 15 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή, δεν ψωνίζουμε!»
- «Μου λείπεις τόσο πολύ»: Η ανάρτηση της Νικόλ Κίντμαν για τη μητέρα της έκανε το Χόλιγουντ να κλάψει