Ρόμα – Φέγενορντ: Οι Ιταλοί του Μουρίνιο κατέκτησαν το πρώτο Conference League

Την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ιστορίας της πανηγυρίζει η Ρόμα, η οποία με γκολ του Τζανιόλο νίκησε με 1-0 τη Φέγενορντ στα Τίρανα και έκανε δικό της το Europa Conference League, στην παρθενική σεζόν της διοργάνωσης.

Κακό παιχνίδι με λίγες φάσεις αλλά αυτό δεν ενόχλησε ιδιαίτερα τους Ιταλούς, άτυχοι στάθηκαν οι Ολλανδοί που είχαν δύο δοκάρια.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο υπήρχε μόνο μία καλή φάση. Το γκολ

των Ρωμαίων στο 32′, με τον Τζανιόλο να κοντρολάρει με το στήθος τη μπαλιά του Μαντσίνι και να τσιμπάει τη μπάλα προ του Μπάιλο ανοίγοντας το σκορ (1-0).



Στο β’ μέρος η Φέγενορντ μπήκε δυνατά και είχε δύο δοκάρια στα πρώτα λεπτά, αρχικά με τον Τρόουνερ (47′) και στη συνέχεια με τον Μαλάσια (50′).

Ήταν ένα ξεκίνημα που προκαλούσε αισιοδοξία στους Ολλανδούς για τη συνέχεια αλλά τελικά δεν κατάφεραν ποτέ να ισοφαρίσουν, αφού παρά τις προσπάθειές τους δεν είχαν άλλες μεγάλες φάσεις.

Έτσι, η Ρόμα κράτησε το 1-0 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου, αρχίζοντας με τον καλύτερο τρόπο τη συνεργασία της με τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος κατέκτησε και αυτή τη διοργάνωση (είχε ήδη κατακτήσει Champions League, Europa League/κύπελλο ΟΥΕΦΑ).



Ρόμα: Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ (89′ Βίνια), Μχιταριάν (17′ Ολιβέιρα), Κριστάντε, Ζαλέφσκι (67′ Σπινατσόλα), Τζανιόλο (67′ Βερετού), Πελεγκρίνι, Αμπραχαμ (89′ Σομουρόντοβ).

Φέγενορντ: Μπάιλο, Γκεερτρούιντα, Τρόουνερ (74′ Πέντερσεν), Σενέσι, Μαλάσια (88′ Τζάχανμπαχς), Τιλ (59′ Τόρνστρα), Άουρσνες, Κοκτσού (88′ Βάλεμαρκ), Νέλσον (74′ Λίνσεν), Σινίστερα, Ντέσερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα