Ψευτογιατρός: «Είναι αδίστακτος, είπε πως έπαιρνε χρήματα για βότανα και πως ένα λίτρο κόστιζε 6.500 ευρώ», λέει ο δικηγόρος των συγγενών θυμάτων

Αμετανόητος ο κατηγορούμενος για τις ενέργειές του ο «ψευτογιατρός», ισχυριζόμενος ότι δεν έκανε τίποτα λάθος και ότι είναι ειδικός βοτανολόγος.

Όπως υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος, δεν είναι δολοφόνος, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει κάποιον, ότι δεν έπαιρνε χρήματα από όλους και επίσης, ότι δεν ζήτησε από κανέναν που πάσχει από ανίατη ασθένεια, να σταματήσει την θεραπεία του.

«Δε θα πω ότι είμαι άγιος και δεν έκανα λάθη αλλά, σίγουρα, δεν είμαι δολοφόνος. Από δέκα χρονών άρχισα να πηγαίνω στο Άγιο Όρος. Εκεί όπως γνωρίζετε χρησιμοποιούν

τα βότανα, αντάλλασσα γνώσεις με μοναχούς.

Εμένα ο Θεός μου είχε δώσει ένα χάρισμα, να γνωρίζω καλά τα βότανα. Ποτέ δεν έπαιρνα χρήματα ωστόσο. Κάποια στιγμή έκανα ένα λάθος, όταν η φήμη μου βγήκε έξω από το Άγιο Όρος, κάποιος έψαξε για μένα, βρήκε ένα συνονόματο γιατρό στην Αμερική και διέδιδε ότι αυτός είμαι εγώ.

Από εγωισμό και περηφάνια το άφησα να υποβόσκει και δεν το διέψευσα, αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου», δήλωσε-μεταξύ άλλων- ο «ψευτογιατρός».

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος συγγενών των θυμάτων Στέλιος Σούρλας σχολίασε σχετικά στον ΑΝΤ1:

«Αρνήθηκε τα πάντα. Είναι ένας αδίστακτος, είπε ότι τα χρήματα τα οποία έπαιρνε ήταν για την αξία των βοτάνων. Το θράσος αυτού του ανθρώπου είναι απύθμενο».

Όσον αφορά στο εάν υπήρξαν άλλα πρόσωπα ως συνεργάτες του ή πάντα ήταν μόνος του, όλα αυτά τα χρόνια που εμφανιζόταν ως γιατρός ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τον Στέλιο Σούρλα, «παραδέχτηκε ότι είχε γνωριμίες με γιατρούς, όμως αναμένονται περισσότερες λεπτομέρειες την Πέμπτη που θα ολοκληρωθεί η απολογία του».

Τέλος, ο δικηγόρος ανέφερε πως ο κατηγορούμενος «αυτοπαγιδεύτηκε, καθώς δήλωσε ότι δεν είναι γιατρός, αλλά βοτανολόγος, όμως μόνος του ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε πρωτόκολλα ως γιατρός».



Keywords
Τυχαία Θέματα