Πολιτισμός: Οι πέντε προτάσεις του The Caller για το Σαββατοκύριακο και όχι μόνο

Το καλοκαίρι μπορεί να μεταμφιέζεται σε φθινόπωρο ενίοτε, αλλά τα ανοιχτά θέατρα και οι συναυλιακοί χώροι γεμίζουν ήδη από κοινό, που διψάει για θεάματα και πολυκοσμία ειδικά μετά από τις απανωτές καραντίνες και τους περιορισμούς.

Φέτος είναι μία πολύ ενεργή πολιτιστικά χρονιά για την Ελλάδα, με την Αθήνα να συγκεντρώνει αναπόφευκτα τα περισσότερα και τα πιο ενδιαφέροντα

events.

Γεγονός είναι ότι ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που να ταιριάζει στην αισθητική του αλλά και στην τσέπη του, καθώς οι καιροί – ας μην κρυβόμαστε – είναι δύσκολοι.

Όπως κάθε βδομάδα το The Caller σας παρουσιάζει μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις αν θέλετε να δώσετε στις εξόδους σας έναν πιο δημιουργικό χαρακτήρα.

Ηρώδειο: Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα με τον Γιώργο Νταλάρα και την Ελένη Τσαλιγοπούλου

Μία νοσταλγική βραδιά γεμάτη αξέχαστες μελωδίες που οι περισσότεροι έχουν σιγοτραγουδήσει θα προσφέρουν στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού ο Γιώργος Νταλάρας και η Ελένη Τσαλιγοπούλου, που θα ερμηνεύσουν τραγούδια του αξέχαστου Απόστολου Καλδάρα.

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την επέτειο γέννησης του μεγάλου λαϊκού συνθέτη.

Μαζί με τους δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες θα είναι στη σκηνή του Ηρωδείου, η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη και οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Ασπασία Στρατηγού και Κώστας Τριανταφυλλίδης.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της συναυλίας

ΑΚΟΥΩ ΗΧΟΝ ΚΩΔΩΝΟΣ: Μια παράσταση του Θεάτρου Στοά αφιερωμένη στον Μποστ

Την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του γιορτάζει το Θέατρο Στοά, παρουσιάζοντας την παράσταση “Ακούω ήχον κώδωνος” σε σκηνοθεσία Θανάση Παπαγεωργίου.

Το έργο αποτελεί μια συρραφή αποσπασμάτων από ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Μποστθεατρικά, πεζά, ποιήματα, λεζάντες, διαφημίσεις, τραγούδια, επιθεωρησιακά νούμερα.

Τον θίασο αποτελούν 15 ηθοποιοί – ανάμεσά τους η Λήδα Πρωτοψάλτη – και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα από τους ίδιους τους ηθοποιούς του με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή.

Πρεμιέρα της παράστασης θα γίνει τη Δευτέρα και την Τρίτη 20 και 21 Ιουνίου στο Θέατρο Βράχων Βύρωνα Μελίνα Μερκούρη στις 21:00.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της παράστασης

Αντιγόνη, μετέωρη: Μια ματιά στην Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Ρηνιώς Κυριαζή

Η Αντιγόνη, μετέωρη. Μια ξένη-που δεν ανήκει ούτε στο φως ούτε στο χώμα.

Το έργο μετέωρο, εκεί που χτίζεται διαλύεται, ένα γιαπί. Η πόλη μετέωρη, μετά από άγριο πόλεμο, παλεύει να σταθεί. Ο Κρέων θέλει να επιβάλλει δικαιοσύνη, αδέκαστος.

Η Ρηνιώ Κυριαζή παρουσιάζει τη δική της Αντιγόνη στο Θέατρο Σφενδόνη σε μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και με σκηνικό χώρο ένα νταμάρι για να στεγάσει τους εξόριστους.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της παράστασης

Kids Dream Φεστιβάλ: Mr and Mrs Bubble

Και κάτι για τους μικρούς μας φίλους!

Οι Mr and Mrs Bubble κλείνουν φέτος 10 χρόνια και ετοιμάζουν μοναδικές δράσεις για όλους. Το δίδυμο δημιούργησε το Bubble Show στην Ελλάδα το 2012, αποκαλύπτοντας στο κοινό το bubble performing. Ένα πρωτότυπο είδος παραστατικής τέχνης το οποίο η ομάδα φέρνει σε άμεση συνομιλία με το θέατρο και το σύγχρονο τσίρκο.

Στην Αθήνα θα τους βρείτε 17, 18 και 19 Ιουνίου στο Kids Dream Φεστιβάλ στο καταπράσινο Άλσος Στρατού στο Γουδί.

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της δράσης

Release Athens: Οι θρυλικοί Manowar στην Πλατεία Νερού

Όσοι έχουν μεγαλώσει στις δεκαετίες ’80 και ’90 θα θυμούνται αυτούς τους τύπους με τα δερμάτινα που έπαιζαν σκληρές και επικές μελωδίες με αναφορές σε ήρωες και θεούς άλλων εποχών.

Οι βασιλιάδες του heavy metal Manowar θα ανέβουν στη σκηνή του Release στις 22 Ιουνίου και θα δώσουν μία μοναδική συναυλία, θυμίζοντας στους fans μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές μουσικές τους στιγμές και ταξιδεύοντάς τους στον κόσμο των μύθων, που τόσο αγαπάνε.

Μαζί τους οι δικοί μας – κλασσικοί πια – Rotting Christ, οι Rhapsody of Fire και οι Meden Agan.

Όσοι πιστοί της metal θρησκείας προσέλθετε!

Δείτε εδώ όλα τα στοιχεία της συναυλίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πολιτισμός, Caller, Σαββατοκύριακο,politismos, Caller, savvatokyriako