Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός του πατέρα του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα – «Στρατηγέ, αυτά έμειναν από το παιδί μου;»

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον 29χρονο πιλότο Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Ο πατέρας του Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα, του υποσμηναγού του μοιραίου Phantom, συγκίνησε φίλους, συγγενείς και τον κόσμο που ήρθε για να αποτίσει φόρο τιμής στη μνήμη του.

Ο σπαρακτικός αποχαιρετισμός του πατέρα πάνω από τον τάφο

Με χέρια υψωμένα στον ουρανό που αγκάλιασε το παλικάρι του, ο πατέρας του Μάριου σπαράζει πάνω από το μνήμα. «Σε έφερα στο Μαίναλο που αγάπησες γιε μου», του είπε, σφίγγοντας τις γροθιές του.

«Έχεις θέα

αγόρι μου, έχεις θέα τώρα. Σου άρεσε η θέα αυτή. Ο καλύτερος τάφος είναι αυτός από όλους. Βλέπεις το Μαίναλο που σου άρεσε. Ψηλά είσαι και εδώ »

Με μάτια βουρκωμένα ο πατέρας του Μάριου κράτησε σφιχτά στα χέρια του τη Γαλανόλευκη, το ξίφος της σχολής Ικάρων και το πηλήκιο του ηρωϊκού πιλότου.

Του τα παρέδωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο οποίος έχασε  τον πατέρα του κατά τη διάρκεια διατεταγμένης πτήσης στη Σούδα τον Μάιο του ‘ 79.

«Αυτά έμειναν Στρατηγέ από το παιδί μου;» είπε με πόνο ο χαροκαμένος πατέρας.

Συντετριμμένος  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο ενώ ψιθύρισε λόγια παρηγοριάς στον πατέρα. Βαθιά συγκινημένη η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνήμα του.Keywords
Τυχαία Θέματα