Ο Έλον Μασκ αποφάσισε τελικά να αγοράσει το Twitter, «κλείνει» τις επόμενες εβδομάδες το deal – Ποιο είναι το τελευταίο εμπόδιο

Ανατροπή στην υπόθεση εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ. Ο επιχειρηματίας επανήλθε και από εκεί που οι δύο πλευρές ήταν στα δικαστήρια, όλα δείχνουν ότι οδηγούνται σε συμφωνία.

Τα δεδομένα άλλαξαν μετά τη κίνηση του Έλον Μασκ να στείλει πρόταση στην εταιρεία με την οποία δηλώνει πως είναι πρόθυμος να προχωρήσει στην εξαγορά και μάλιστα στην αρχική τιμή των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα

με μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο δισεκατομμυριούχος προτίθεται να αγοράσει την Twitter Inc έναντι 54,20 δολαρίων ανά μετοχή, αρκεί όμως να τηρηθει ένας βασικός όρος: Το δικαστήριο του Ντέλαγουερ που εκδικάζει τη μήνυση του Twitter εναντίον του Έλον Μασκ να σταματήσει αμέσως τη δίκη.

Ο Μασκ είχε συμφώνησε τον Απρίλιο να αγοράσει το Twitter, όμως μέσα σε μερικές εβδομάδες υπαναχώρησε, υποστηρίζοντας ότι ο αριθμός των λογαριασμών-ρομπότ ήταν πολύ υψηλότερος από την αρχική εκτίμηση της εταιρείας ότι αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

Οι δύο πλευρές αναμενόταν να αντιπαρατεθούν στις 17 Οκτωβρίου στο Δικαστήριο Εμπορικών Διαφορών του Ντέλαγουερ,  αφού το Twitter κινήθηκε νομικά επιδιώκοντας  να εκδοθεί απόφαση που θα υποχρεώνει τον Μασκ να υλοποιήσει την αρχική συμφωνία, καταβάλλοντας 54,20 δολάρια ανά μετοχή.

Πλέον, μετά τη κίνηση – ματ του Μασκ, όλα δείχνουν, όπως αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ, ότι οι δύο πλευρές θα έρθουν το προσεχές διάστημα σε συμφωνία χωρίς να αντιπαρατεθούν νομικά.

Αξίζιε να σημειωθεί ότι η διαπραγμάτευση της μετοχής του Twitter διακόπηκε σήμερα στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης μετά τα δημοσιεύμετα ότι ο Έλον Μασκ επανήλθε στην πρότασή του για την εξαγορά της πλατφόρμας.

Η διαπραγμάτευση σταμάτησε αρχικά για πέντε λεπτά και στη συνέχεια διακόπηκε, αφού η τιμή της μετοχής εκτοξεύτηκε στο +18%.

Η μετοχή του Twitter στη Γουόλ Στριτ έφτασε στα 47,93 δολάρια, όμως την ίδια στιγμή η μετοχή της Tesla Inc, της εταιρείας ηλεκτρικών οχημάτων του Μασκ, έπεφτε κατά 3%.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έλον Μασκ, Twitter, – Ποιο,elon mask, Twitter, – poio