Ν. Μηταράκης: Η νησίδα με τους μετανάστες στον Έβρο είναι εκτός ελληνικής επικράτειας

Με δήλωση - ανάρτηση στο twitter, o Νότης Μηταράκης ξεκαθαρίζει ότι η νησίδα με τους εγκλωβισμένους μετανάστες δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.

Ο υπουργός Μετανάστευσης παραπέμπει στις ανακοινώσεις της Αστυνομίας ότι δεν εντοπίστηκε ανθρώπινη παρουσία και πως η Ελληνική Αστυνομία προέβη σε δύο ενημερώσεις των Τουρκικών αρχών.

Αναλυτικά η δήλωση – ανάρτηση του Νότη Μηταράκη στο twitter έχει ως εξής:

«Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Αστυνομία

για #εβρος έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία. Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας. Άμεσα η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των Τουρκικών αρχών».

Όπως ανακοίνωσε @hellenicpolice για #εβρος έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία. Επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για σημείο εκτός ελληνικής επικράτειας. Άμεσα η ΕΛΑΣ προέβη σε δυο ενημερώσεις των Τουρκικών αρχών.

— Νότης ΜηταράκηςNotis Mitarachi (@nmitarakis) August 14, 2022

Η ανάρτηση στα αγγλικά:

As announced by @hellenicpolice regarding #Evros, we conducted repeated searches, with suitable technical means, without detecting any human presence in the islet. It has been confirmed that this is a point outside Greek territory so immediately we notified Turkish authorities.

— Νότης ΜηταράκηςNotis Mitarachi (@nmitarakis) August 14, 2022

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ την ύπαρξη μεταναστών σε ελληνικό έδαφος

Θέση για τα δημοσιεύματα που θέλουν μετανάστες να είναι εγκλωβισμένοι σε ελληνικό έδαφος πήρε νωρίτερα η Ελληνική Αστυνομία.

Με ανακοίνωσή του, το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ τονίζει πως: «από την πρώτη στιγμή που υπήρξε πληροφόρηση για ενδεχόμενη παρουσία μεταναστών σε νησίδα στον Έβρο, η Ελληνική Αστυνομία έκανε αλλεπάλληλες έρευνες, καθώς και με κάθε πρόσφορο τεχνικό μέσο, χωρίς να εντοπιστεί ανθρώπινη παρουσία».

Παράλληλα, δόθηκαν οι συντεταγμένες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες επισήμαναν ότι πρόκειται για σημείο εκτός της ελληνικής επικράτειας.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, έγινε ενημέρωση των τουρκικών αρχών στο Καπετάν Αντρέεβο, στο σημείο της τριεθνούς συνεργασίας.

«Επισημαίνεται ότι, καθημερινά και ανά πάσα στιγμή οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. προστατεύουν τα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα και ασφαλώς την ανθρώπινη ζωή, που αποτελεί πρώτιστη αξία» καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα