Ν. Δένδιας από Μαδρίτη: Η Ελλάδα υποστηρίζει το αίτημα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ

Την πάγια θέση της χώρας μας για στήριξη των αιτημάτων Φιλανδίας και Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών.

Κατά την πρώτη μέρα της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στην οποία συνοδεύει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συναντήθηκε με τους ομολόγους του των δύο υποψήφιων προς ένταξη στη Συμμαχία χωρών, της Σουηδίας

και της Φινλανδίας, Ann Linde και Pekka Haavisto.

Κατά τις συναντήσεις, ο Νίκος Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα ασκεί πολιτική αρχών και υποστηρίζει το αίτημα της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

“Συζητήσαμε επίσης με τους ομολόγους μου για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, όπως και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο” σημειώνει ο Ν. Δένδιας σε ανάρτηση στα social media.

Στο περιθώριο της σημερινής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ είχα συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Φινλανδίας @Haavisto & επανέλαβα τη στήριξη στην ένταξη της στο ΝΑΤΟ. Εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση στην σε συνέχεια της εισβολής & για τις εξελίξεις σε Αν.Μεσόγειο. pic.twitter.com/hTmpNGNDcs

Nikos Dendias (@NikosDendias) June 29, 2022

Keywords
Τυχαία Θέματα