Κρήτη: «Να πληρώσουν όλοι όσοι φταίνε» – Ξεσπάει ο γιος του πατέρα που σκοτώθηκε από πτώση δέντρου

Όλοι είναι συγκλονισμένοι στην Κρήτη με τον άδικο θάνατο του 51χρονου όταν δέντρο επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, έπεσε και τον καταπλάκωσε.

Η ανείπωτη τραγωδία στην Κρήτη πάγωσε το Ηράκλειο και βύθισε στο πένθος τους στενούς συγγενείς του θύματος. Του άντρα

που σκοτώθηκε στο δυστύχημα επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας, όταν ένα δέντρο έπεσε πάνω του και τον καταπλάκωσε, την ώρα που εκείνος περίμενε να ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του. Τα λόγια του γιου του, αποτυπώνουν τον πόνο που αισθάνεται ο ίδιος και η οικογένειά του. Ο πατέρας που είχε αποκτήσει 3 παιδιά, δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

«Όσοι έχουν ευθύνες θα πληρώσουν» λέει στο newsit.gr ο Χρήστος, το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά του άτυχου 51χρονου. «Ήταν τόσο ξαφνικό. Δυστυχώς δεν ήμουν εκείνη την ώρα μαζί του» λέει και συγκινεί ο γιος του άτυχου άνδρα, ο οποίος συνεχίζει λέγοντας «έφτασα στο σημείο πολύ αργότερα, το έμαθα αργά δυστυχώς, τον είχαν πάρει ήδη και δεν τον είδα».

Το νήμα της ζωής του 51ος ετών άντρα κόπηκε τόσο ξαφνικά και ακόμα κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο αγαπημένος τους φίλος και συγγενής δεν είναι πια στη ζωή. Η οικογένειά του βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, με την σύζυγο του να είναι ένα ράκος. Ο γιος τους μας λέει ότι ο πατέρας του «ήταν από τους πιο αγαθούς ανθρώπους, ποτέ δεν είχε κακίες με κανέναν, ποτέ του δεν νευρίαζε, ποτέ του δεν θύμωνε. Δεν έχω άλλα λόγια να πω για τον πατέρα μου. Δεν είμαστε καθόλου καλά. Και η μητέρα μου είναι σε άθλια κατάσταση όπως όλοι μας. Είμαστε τρία αδέρφια, ο ένας είναι φοιτητής εδώ στο Ηράκλειο, ο άλλος ανήλικος και όλοι μας είμαστε σε κακή κατάσταση».

Ο γιος του άτυχου 51χρονου δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον των υπευθύνων. «Θα προχωρήσουμε νομικά κατά παντός υπευθύνου, είτε είναι ο δήμος είτε οποιοσδήποτε. Όσοι έχουν ευθύνες να πληρώσουν». Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου Θανάσης Γαλήνας, διέταξε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος αλλά και το αν προκύπτουν ευθύνες και αμέλεια από τους υπεύθυνους για την πτώση του δέντρου που σκότωσε τον 50χρονο άνδρα. Την ίδια στιγμή, ήδη, η Αστυνομία έχει καλέσει τρεις αυτόπτες μάρτυρες για να καταθέσουν.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα (18.8.2022) όταν ο 51χρονος βρισκόταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας, στο ύψος ενός αρτοποιείου, περιμένοντας να ανάψει το πράσινο για να συνεχίσει την πορεία του προς το Ηράκλειο.

Ξαφνικά, το τεράστιο πεύκο που ήταν έξω από τον φούρνο έπεσε κάθετα και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου. Ο άτυχος 51χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το πεύκο έπεσε πάνω στο μηχανάκι του με μεγάλη ορμή και τον εγκλώβισε κάτω από τα βαριά κλαδιά του, ενώ του έκοψε στα δύο το κράνος που φορούσε. Ο άτυχος άντρας πέθανε ακαριαία με την επιχείρηση απεγκλωβισμού να διαρκεί πολλές ώρες.

Ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Ηρακλείου κ. Μιχάλης Σεληνιωτάκης αναφέρθηκε σε «πτώση θηριώδους δέντρου, που καταπλάκωσε έναν συμπολίτη μας». Ο κ. Σεληνιωτάκης έκανε λόγο για «πρωτοφανές, συγκλονιστικό συμβάν», επισημαίνοντας ότι χρειάστηκε να γίνει χρήση από τους πυροσβέστες ειδικής διασωστικής συσκευής, προκειμένου να απεγκλωβιστεί ο 51χρονος.

Η κηδεία του άτυχου 51χρονου θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα