Η επική απάντηση Μεϊμαράκη για Άρη Σπηλιωτόπουλο: Με πήρε η Φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και μου είπε έχετε τέτοιες μετακινήσεις; Τι γίνεται εκεί πέρα;»

Μιλώντας στο Action24 ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία ρωτήθηκε για τη νέα θέση του Άρη Σπηλιωτόπουλου και απάντησε με χιούμορ: «Είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, μόλις ανακοινώθηκε, με πήρε η Φον ντερ Λάιεν τηλέφωνο και μου είπε “έχετε τέτοιες μετακινήσεις; Τι γίνεται εκεί πέρα;”».

«Εγώ δεν είμαι αναλυτής, δεν με απασχολεί το ζήτημα. Η κεντροδεξιά δεν εκφράζεται με πρόσωπα αλλά με πολιτικές. Τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά όχι τόσο σημαντικό όσο οι πολιτικές» σημείωσε.

Ο ίδιος μιλώντας για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Υπάρχει άλλος “μάνατζερ” εκτός του Μητσοτάκη που μπορεί να αντιμετωπίσει τις κρίσεις;» και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός έδειξε πως η «Ευρώπη των κρίσεων» μπορεί να γίνει μια «Ευρώπη των λύσεων».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις Ευρωεκλογές λέγοντας: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι το μόνο εκλεγμένο απευθείας από τους πολίτες όργανο και με βάση την τελευταία συνθήκη της Λισσαβόνας, είναι ουσιαστικά συνωμοθέτης, έχει τρομερές αρμοδιότητες», είπε ο κ. Μεϊμαράκης για να συμπληρώσει πως πάντα πρέπει να θυμόμαστε ότι είμαστε μια ένωση αυτόνομων, κυρίαρχων κρατών, με τα εθνικά τους κοινοβούλια και χρειάζεται ομοφωνία για τις αποφάσεις στο ευρωκοινοβούλιο.



Keywords