Γ. Δαρδαμανέλης (Δήμαρχος Καλαμαριάς): Το θέμα της Πλάζ Αρετσούς να μετατεθεί στην Οικονομική Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο να το δει πιο συλλογικά

Στον Ζαφ Κωνσταντινίδη και το TheCaller WEB TV συνομίλησε με τον δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη σχετικά με τα έργα και τις εξελίξεις στον δήμο Καλαμαριάς.

Σχετικά με την παραχώρηση της Πλαζ Αρετσούς από την ΕΤΑΔ, ο δήμαρχος Καλαμαριάς επισήμανε πως ο δήμος την εξασφάλισε με μικρό αντίτιμο κάνοντας μια ευνοϊκή συμφωνία, έπειτα από διαπραγματεύσεις, παρότι στην αρχή υπήρχαν αξιώσεις απλησίαστου ποσού για το μπάτζετ του δήμου.

Παρόλα αυτά η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου δεν έδωσε την έγκριση της καθώς

η συμφωνία δεν ψηφίστηκε λόγω υπερπαραταξιακών συμφερόντων.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς πρότεινε ως λύση για την ανατροπή των σημερινών συνθηκών που διαμορφώνονται, να μετατεθεί προς συζήτηση η παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς στην Οικονομική επιτροπή. Θα πρέπει όμως και το δημοτικό συμβούλιο να επαναξιολογήσει την στάση του, κρατώντας μια πιο συλλογική οπτική.

Σχετικά με τους λόγους που δεν μπορεί να γίνει απαλλοτρίωση στα οικόπεδα Σοφούλη ο δήμαρχος Καλαμαριάς τόνισε πως τα απαιτούμενα χρήματα για την υλοποίηση της απαλλοτρίωσης είναι εκτός προϋπολογισμού καθώς κυμαίνονται κοντά στα 500 εκατομμύρια ευρώ που κανένας δήμος της χώρας δεν διαθέτει.

Όσον αφορά στην ανάπλαση της Κηφισιάς-Βότσης που επιχορηγήθηκε ως έργο από την κεντρική περιφέρεια Μακεδονίας με το ποσό των 10 εκατομμύριων ο Γιάννης Δαρδαμανέλης ανέφερε πως σήμερα η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη και παρουσιάζει μια «άναρχη στάθμευση».

Το έργο θα περιλαμβάνει μια σειρά αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων, με ανάπλαση των πεζοδρομίων και των οδών, με μετατροπή κάποιων οδών σε οδούς ήπιας κυκλοφορίας, με κυκλικούς κόμβους και την δημιουργία 5 «πάρκων τσέπης».

Σχετικά με το όφελος που θα αποκομίσει η πόλη από μεγάλα έργα που βρίσκονται προς υλοποίηση (Flyover, Οδικός άξονας Θεσ/νίκης-Έδεσσας, Μετρό κ.α) ο Γιάννης Δαρδαμανέλης τα χαρακτήρισε έργα ζωτικής σημασίας καθώς με τις σημερινές συνθήκες στις περιοχές αυτές οι πολίτες έχουν ταλαιπωρηθεί.

Τέλος, ο δήμος Καλαμαριάς κάνει αυτήν την περίοδο εκδηλώσεις μνήμης για την Μικρασιατική καταστροφή και όπως ανέφερε ο δήμαρχος έχουν ιδιαίτερη πολιτισμική σημασία για να τιμηθεί το παρελθόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα