Ερντογάν: Εμπρηστικό tweet για την άλωση της Τριπολιτσάς – «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την σφαγή»

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρεται στην άλωση της Τριπολιτσάς, ανήμερα της επετείου της, προκαλώντας για ακόμη μια φορά την ελληνική πλευρά.

“Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, επιμένοντας στην εθνικιστική εμπρηστική ρητορική του, τουιτάρει για την άλωση της Τριπολιτσάς που έλαβε χώρα στις 23 Σεπτεμβρίου 1821.

“Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τη Σφαγή της Τριπολιτσάς, που έγινε στις 23 Σεπτεμβρίου 1821, στην οποία δολοφονήθηκαν βάναυσα χιλιάδες μουσουλμάνοι Τούρκοι, Αλβανοί αδελφοί μας και Εβραίοι”.

23 Eylül 1821 günü gerçekleştirilen, binlerce Müslüman Türk’ün, Arnavut kardeşlerimizin ve Yahudilerin acımasızca, barbarca katledildiği Tripoliçe Katliamı’nı unutmadık, unutmayacağız. pic.twitter.com/3dTd0Fl1n2

Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) September 23, 2022

Ο Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην Νέα Υόρκη για την Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, συνεχίζει να εξαπολύει επιθέσεις κατά της Ελλάδας. Εκεί, από βήματος της συνέλευσης κατηγόρησε την Ελλάδα ότι “μετατρέπει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων”, δείχνοντας μάλιστα φωτογραφίες από νεκρά προσφυγόπουλα.

Keywords