Εικόνες ντροπής στο Ελαφονήσι: Σκουπίδια και ξαπλώστρες μέσα στη θάλασσα

Φρικτές είναι οι εικόνες με τα σκουπίδια πεταμένα στο Ελαφονήσι της Κρήτης, έναν τόπο χαρακτηρισμένο ως ιδιαίτερου φυσικού κάλους αλλά και περιοχή Natura.

Οι φωτογραφίες προκαλούν απογοήτευση, θλίψη, θυμό και αγανάκτηση αφού το νησί είναι ένα προστατευόμενο φυσικό

καταφύγιο με ένα δάσος από κέδρους να φτάνει σχεδόν μέχρι την παραλία ενώ ο επισκέπτης συναντά και σημαντικό αριθμό από κρίνους της θάλασσας.

Ωστόσο η χρήση και η διαχείριση που γίνεται από ντόπιους και ξένους τουρίστες φαίνεται ότι καθημερινά φέρνει αυτή την ειδυλλιακή τοποθεσία στα όριά της, με αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση του φυσικού τοπίου.

Ξαπλώστρες απλωμένες μέχρι… το κύμα και μέσα στη θάλασσα, σκουπίδια και υπερπληθυσμός απέναντι από ένα τόσο δα μικρό νησάκι με ροζ αμμουδιές και γαλαζοπράσινα αστραφτερά και κρυστάλλινα νερά.

Κανένα όριο και κανένας φραγμός στα άτομα που μπορούν να απολαύσουν αυτό τον επίγειο παράδεισο ή έστω ένα όριο στο χρόνο που μπορεί να κάθεται ο καθένας ώστε να μην χρειάζεται να κουβαλά τρόφιμα μαζί του και να αφήνει τα κατάλοιπα πεταμένα σε μία μαγευτική παραλία.

Ενδεχομένως οι αρμόδιοι φορείς να πρέπει να ξαναδούν με μια πιο προσεκτική ματιά τη διαχείριση του φυσικού μας πλούτου ώστε με ένα πιο βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης και περισσότερα χρήματα να αποκομίζουν αλλά και – κυρίως αυτό – να παραδώσουν το Ελαφονήσι στις επόμενες γενιές ανέπαφο από τον «οδοστρωτήρα» του μαζικού τουρισμού.

Πηγή: cretapost.gr
Keywords
Αναζητήσεις
Τυχαία Θέματα