Δράση απασχόλησης για κακοποιημένες γυναίκες: Κοινή πρωτοβουλία ΔΥΠΑ – υπουργείων με 33 επιχειρήσεις
Μνημόνιο συνεργασίας με 33 επιχειρήσεις υπέγραψαν σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) Σπύρος Πρωτοψάλτης, στο πλαίσιο
Λαμβάνοντας υπόψη την ανησυχητική αύξηση των περιστατικών βίας κατά των γυναικών, η ΔΥΠΑ αναλαμβάνει τη νέα αυτή πρωτοβουλία, με τη στήριξη των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Προστασίας του Πολίτη, με στόχο να δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης και οικονομικής ανεξαρτησίας σε γυναίκες που ενώ θέλουν να φύγουν από κακοποιητικό περιβάλλον, δεν μπορούν λόγω οικονομικής δυσχέρειας.
Στη δράση, που έχει πανελλαδική εμβέλεια και καλύπτει τις γυναίκες χωρίς προαπαιτούμενο να είναι εγγεγραμμένες άνεργες, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 33 επιχειρήσεις, που συνεργάζονται με τη Μονάδα Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) της ΔΥΠΑ, οι οποίες υιοθετώντας τους σκοπούς της, θα παρέχουν σε σύντομο χρονικό διάστημα, θέσεις εργασίας στις κακοποιημένες γυναίκες που έχουν ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης.
Ειδικά για τις γυναίκες που είναι θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, η ΔΥΠΑ έχει δημιουργήσει συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση, στην οποία μπορούν να στείλουν email για να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για ένταξη σε θέσεις εργασίας: SupportForWomen@dypa.gov.gr
Οι εταιρείες που συμμετέχουν και στηρίζουν τη δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη» είναι: ΑΒ Βασιλόπουλος, Access Fashion, Agrino, AVAX, BAYER ΕΛΛΑΣ, Βενέτης, CQS, Daikin, Δειπνοσοφιστήριον, DELOITTE, Όμιλος Ευρωκλινικής, Galerie de Beauté, Grecotel Hotels & Resorts, Holland & Barrett, ΙΑΣΩ, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Καραμολέγκος, INTERSPORT, La Vie en Rose, Lili Drogerie, Marks & Spencer, Motor Oil, Nestlé, ΟΤΕ Όμιλος Εταιρειών, Παπαστράτος, Παπουτσάνης, PepsiCO Hellas, Pharmathen, Public group, Supermarket Κρητικός, Thrakon Ytong, Vasia Hotels & Resorts, Wella Company.
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Ως Πολιτεία δεν αφήνουμε καμία γυναίκα μόνη απέναντι στην έμφυλη και ενδοοικογενειακή βία. Τέσσερα χρόνια τώρα, με μια σειρά μέτρων τις προστατεύουμε και διασφαλίζουμε την αξιοπρεπή διαβίωσή τους. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα γι’ αυτό. Τρία υπουργεία και η ΔΥΠΑ, ενώνουμε τις δυνάμεις μας προκειμένου γυναίκες οι οποίες έχουν υποστεί κακοποίηση να ενταχθούν σε θέσεις εργασίας. Από την μια πλευρά, παρέχουμε σε όλες την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη ώστε να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να είναι σε θέση να εργαστούν και από την άλλη, ευαισθητοποιούμε τους εργοδότες σχετικά με τα ζητήματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. Με έργα και όχι με λόγια, κάνουμε την ισότητα πράξη στην αγορά εργασίας».
Η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη, δήλωσε: «Η βία σε βάρος των γυναικών αντανακλάται ευθέως στο πρόσωπο της κοινωνίας και στο μέλλον όλων μας. Η δράση μας οφείλει να είναι, και είναι συλλογική όπως αποδεικνύει το μνημόνιο που υπογράφουμε σήμερα. Διευρύνουμε το υπάρχον δίχτυ υποστήριξης, για όλες εκείνες τις γυναίκες θύματα κακοποίησης που προσφεύγουν για προστασία και στήριξη στην Πολιτεία. Επιδιώκουμε να τους εξασφαλίσουμε επαγγελματική και οικονομική αυτοτέλεια και ασφάλεια. Να μπορούν να στηρίξουν τον εαυτό τους και τα παιδιά τους. Είναι πολύτιμη η σύμπραξη και η συνδρομή επιχειρήσεων, που επιδεικνύουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης.
Στο Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας μεριμνούμε για την ενίσχυση και αναβάθμιση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών και δομών που φροντίζουν γυναίκες θύματα κακοποίησης και πολλαπλών διακρίσεων. Το «καμία μόνη» δεν είναι σύνθημα, είναι αποστολή για όλους εμάς. Το κάνουμε καθημερινά πράξη σε συνεργασία με τους επιστήμονες και το προσωπικό μας, στα 44 συμβουλευτικά κέντρα και τους 20 ξενώνες που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα και την 24ωρη τηλεφωνική γραμμή 15900. Μέσα από προγράμματα και στις πολιτικές που στοχεύουν στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην καταπολέμηση των διακρίσεων».
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας είναι προτεραιότητα για το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Ελληνική Αστυνομία. Αποτελούμε όμως, έναν κρίκο από τη διυπουργική αλυσίδα που είναι απαραίτητη. Η υποστήριξη των θυμάτων είναι το σημαντικότερο στοιχείο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής και της έμφυλης βίας. Για να μπορέσουμε λοιπόν να εξαλείψουμε αυτές τις μορφές βίας πρέπει να προσφέρουμε στα θύματα μια ολοκληρωμένη υποστήριξη. Μια παρέμβαση που ξεκινά από την προστασία και τη σύλληψη των δραστών, το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας, και καταλήγει στην παροχή στέγης και εργασίας μέσω των δομών και των διαδικασιών των Υπουργείων Κοινωνική Συνοχής και Οικογένειας και Εργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται και το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ που παρουσιάστηκε σήμερα και που με χαρά στηρίζουμε με την υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας».
Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε: «Βασική αρχή της ΔΥΠΑ αποτελεί η έμπρακτη στήριξη όλων των πολιτών – χωρίς αποκλεισμούς – που θέλουν να εργαστούν και ειδικά εκείνων που η ευαλωτότητά τους εμποδίζει την εργασιακή τους ένταξη ή επανένταξη. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίσαμε πριν από 3 χρόνια, τον Μάρτιο του 2021, την ένταξη των άνεργων γυναικών, θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας, στα προγράμματα απασχόλησης ευπαθών κοινωνικών ομάδων και προς την ίδια κατεύθυνση, συνεχίζουμε με τη νέα δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη».
Με τη στήριξη τριών υπουργείων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Προστασίας του Πολίτη, καθώς επίσης με την πολύτιμη συνδρομή μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων, ενισχύουμε το δίχτυ προστασίας των κακοποιημένων γυναικών, εξασφαλίζοντάς τους τη δυνατότητα να εργαστούν, να απομακρυνθούν από το κακοποιητικό περιβάλλον και να ανεξαρτητοποιηθούν. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία των τριών υπουργείων, καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις, που για άλλη μια φορά μας εμπιστεύονται, στηρίζοντας ουσιαστικά και αυτήν την πρωτοβουλία μας».
Πηγή: ertnews.gr
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Υποκλίνεται ολόκληρη η χώρα: Ο καλύτερος καρδιολόγος της Ευρώπης είναι αυτός ο λαμπρός νέος Έλληνας επιστήμονας
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο ιδρυτής της «Φαίδων» - Από 100 μέτρα μαγαζί έχτισε «αυτοκρατορία»
- Ενοχλημένος με το «Zari» της Μαρίνας Σάττι ο Νίκος Συρίγος – «Η Ελλάδα είναι αυτές οι καγκουριές, ο γύρος και τίποτα άλλο;»
- I. Μπουγάς: «Δύσκολα το ΣτΕ θα απορρίψει τον νόμο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια» (audio)
- Επικίνδυνοι Ρώσοι μαφιόζοι πίσω από τον τραυματισμό 16χρονου πέρυσι στα Καλύβια
- Action 24: Με καθυστέρηση 15 μηνών εγκρίθηκε από το ΕΣΡ...
- Οι ΗΠΑ είχαν προετοιμαστεί για το "αδιανόητο" σενάριο στην Ουκρανία
- “Σάββατο” με τον Πασχάλη στον ΣΚΑΪ
- Πέλλα: Εξιχνιάστηκε κλοπή χρηματοκιβωτίου με 150.000 ευρώ μετά από πέντε μήνες
- Τέλος από την ΑΕΚ με απόφαση Αλμέιδα – Βρήκε ήδη τον αντικαταστάτη του!
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις TheCaller
- Καλομοίρα: Η μπηχτή για την ΕΡΤ και τη Eurovision – Να ρωτήσετε την ΕΡΤ αν θα ξαναπήγαινα στην Eurovision, μάλλον η απάντηση είναι όχι
- Γιάννης Πουλόπουλος: Ο γάμος με τον σύντροφό μου γίνεται για τους γονείς μου, όχι για μένα
- Βικτώρια Χαλκίτη για Μαρίνα Σάττι και Ζάρι: «Το βίντεο κλιπ με μπέρδεψε»
- Ειρήνη Αγαπηδάκη: «Υπήρξα παχύσαρκη, έφτασα πάνω από 100 κιλά»
- Εκλογές στην Πορτογαλία την ερχόμενη Κυριακή – Κεντροδεξιά πλειοψηφία αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις
- Κολωνάκι: Απομακρύνθηκαν από πυροτεχνουργούς του Στρατού οι χειροβομβίδες από το σπίτι στην Σκουφά
- Δράση απασχόλησης για κακοποιημένες γυναίκες: Κοινή πρωτοβουλία ΔΥΠΑ – υπουργείων με 33 επιχειρήσεις
- Το ευχαριστώ Ζελένσκι στον Μητσοτάκη: «Γενναία η επίσκεψή σου στην Οδησσό»
- Κώστας Τσουρός: «Δεν θα έπρεπε να είναι στην τηλεόραση, εγώ θα τους πετούσα αυτούς τους ανθρώπους»

- Τελευταία Νέα TheCaller
- Δράση απασχόλησης για κακοποιημένες γυναίκες: Κοινή πρωτοβουλία ΔΥΠΑ – υπουργείων με 33 επιχειρήσεις
- ΑΑΔΕ: Αντίστροφη μέτρηση για την εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ – Κλείνει η εφαρμογή Ε9
- Αυγενάκης: Δεν θα αφήσουμε κανέναν κλάδο ανοχύρωτο- Οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν
- Μνημόνιο Συνεργασίας για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και της παρενόχλησης
- Τι συμβαίνει με τα χρηματιστήρια και το Bitcoin – Πώς ερμηνεύονται τα απανωτά ρεκόρ, ποιος ο ρόλος του χρυσού
- Μόνο ψηφιακά η υποβολή πράξεων στα κτηματολογικά γραφεία της Περιφέρειας Αττικής
- Κ. Σκρέκας: Υπάρχει ενδιαφέρον από τα ΗΑΕ για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας στη χώρα μας
- Βικτώρια Χαλκίτη για Μαρίνα Σάττι και Ζάρι: «Το βίντεο κλιπ με μπέρδεψε»
- Εκλογές στην Πορτογαλία την ερχόμενη Κυριακή – Κεντροδεξιά πλειοψηφία αναφέρουν οι δημοσκοπήσεις
- Υεμένη: Οι Χούθι στοχοθέτησαν αμερικανικό εμπορικό πλοίο, αλλά και πολεμικά πλοία των ΗΠΑ με drones στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Διεθνείς αγορές: Πώς ερμηνεύονται τα υψηλά ρεκόρ στα χρηματιστήρια, τον χρυσό και το bitcoin
- Mε Ντάντε Χολ στην κορυφή και Λεσόρ να ξεχωρίζει το top-10 της Euroleague (vid)
- Έτοιμος για Καζακστάν ο Χατζηδιάκος
- Συνταγή για τούρτα μόκα από τον Βαγγέλη Δρίσκα
- Σίντνεϊ Σουίνι: Όταν το ντεκολτέ γίνεται πεδίο τοξικής αντιπαράθεσης
- Ποιοι θα πληρωθούν από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 11 έως 15 Μαρτίου
- Μαστρογιαννόπουλος: «Θέλω να βοηθήσω τον Ηρακλή να επιστρέψει στην Α1»
- Χρυσός στο Βαλκανικό ο Παπαμιχαήλ | Χάλκινος ο τρομερός Καυκάς
- Audi Q3 και Q3 Sportback: Νέες εκδόσεις με πιο πλούσιο βασικό εξοπλισμό
- Kαρκίνος του δέρματος: Eρευνήτρια από τη Δράμα αναπτύσσει βιοαισθητήρα για έγκαιρη διάγνωση