Δημοσκόπηση RASS: Στις 7,8 μονάδες το προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ- Στο 13,8% το ΠΑΣΟΚ

Ισχυρό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε η δημοσκόπηση της RASS για το ACTION 24, στο διάστημα από 28 Νοεμβρίου ως 2 Δεκεμβρίου.

Οι πολίτες θεωρούν καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (47,9%), σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα (20,6%), ενώ θετικό ισοζύγιο δημοτικότητας αποδίδουν

μόνον στους κυρίους Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη.

Η πρωτιά της Νέας Δδημοκρατίας θεωρείται ακόμη δεδομένη από τους πολίτες στην παρούσα συγκυρία – το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 75% στην παράσταση νίκης.

«Στο μέτρο που πρέπει» εκτιμούν σχεδόν οι μισοί πολίτες (48,6%) ότι είναι η πολιτική της κυβέρνησης στα ελληνοτουρκικά θέματα, ενώ στο ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία δηλώνουν πως αισθάνονται πιο ασφαλείς με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη (51,7%).

Στο 31,3% καταγράφεται η πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία και στο 23,5% για τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής εμφανίζεται στο 13,8% , το ΚΚΕ στο 6,2% η Ελληνική Λύση στο 3,8% και το ΜεΡΑ25 στο 3,3%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος μετρήθηκε στο 9,1%.

Σύμφωνα με τα στελέχη της RASS, παρά το γεγονός ότι απασχολείτους πολίτες η ακρίβεια, θεωρούν ότι οι ανατιμήσεις στην αγορά είναι πρωτίστως απότοκο της διεθνούς συγκυρίας (57,3%) και δευτερεύοντος ευθύνη της κυβέρνησης (41,7%), ενώ οι επτά στους δέκα δεν πιστεύουν ότι το καλάθι του νοικοκυριού σε αυτή τη φάση έχει αποδώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση RASS, ΣΥΡΙΖΑ-, 138, ΠΑΣΟΚ,dimoskopisi RASS, syriza-, 138, pasok