Δημοσκόπηση Marc: Αυξήθηκε στις 5,3 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ και στο 9,7% το ΠΑΣΟΚ – Τι λένε οι πολίτες στην πρόταση Ανδρουλάκη για πρωθυπουργό

Μια ακόμα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Marc για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», φιλοξενείται στο αυριανό φύλλο (Κυριακή 02/04), και έρχεται να «δώσει» ενδιαφέροντα στοιχεία εν όψει των εκλογών που προκηρύχθηκαν την περασμένη εβδομάδα για τις 21 Μαΐου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Marc, λοιπόν, μετά την αναγγελία των εκλογών, η ΝΔ «μάζεψε»

τη μισή πτώση από την τραγωδία των Τεμπών και όπως δείχνει η έρευνα αύξησε τη διαφορά της στις 5,3 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ανέβασε τα ποσοστά της κατά 1,3 μονάδα την ίδια στιγμή που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αύξησε κατά 0,7% τα ποσοστά του, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων τα κόμματα λαμβάνουν τα εξής ποσοστά:

ΝΔ 31,7%ΣΥΡΙΖΑ 26,4%ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9,7%ΚΚΕ 5,9%ΜΕΡΑ25 4,3%Ελληνική Λύση 4%

Τέλος ποσοστό 3,8% καταγράφει το Εθνικό Κόμμα – Έλληνες, του Ηλία Κασιδιάρη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το ερώτημα για την πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη «Ούτε Μητσοτάκης, ούτε Τσίπρας» για να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Σύμφωνα με την έρευνα της Marc, λοιπόν, μόλις το 24,8% των ερωτηθέντων συμφωνούν, ενώ το 66,3% θεωρεί ότι πρωθυπουργός πρέπει να είναι ο αρχηγός του κόμματος, που θα κερδίσει τις εκλογές.

Δείτε παρακάτω σχετικό απόσπασμα από το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας του «Πρώτου Θέματος»:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δημοσκόπηση Marc, Αυξήθηκε, ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ –, Ανδρουλάκη,dimoskopisi Marc, afxithike, nd-syriza, pasok –, androulaki