Απότομη βουτιά στη Wall Street: Απώλειες 600 μονάδων για Dow Jones

Με απώλειες, οι οποίες διευρύνθηκαν κατά την τελευταία ώρα, ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση της Πέμπτης οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής ενόψει της έκθεσης για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Παρασκευή.

Οι επενδυτές επιχειρούν να αξιολογήσουν την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η Fed έχει αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια, σε μια προσπάθεια να μειώσει τον πληθωρισμό χωρίς να οδηγήσει την οικονομία

σε ύφεση.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones έκανε βουτιά 639 μονάδων ή 1,94% για να κλείσει στις 32.271 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε 2,38% στις 4.017 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 2,75% στις 11.754 μονάδες. Στο +9% έκλεισε ο δείκτης φόβου.

Τις χειρότερες επιδόσεις στον S&P 500 κατέγραψαν οι μετοχές των καζίνο. Η μετοχή του Las Vegas Sands υποχώρησε 4,5% και του Caesars Entertainment να σημείωσε πτώση 2,9%.

Βαρίδι στον Nasdaq αποτέλεσαν κατά κύριο λόγο οι μετοχές των κινεζικών εταιρειών τεχνολογίας, με τη μετοχή της Pinduoduo να βυθίζεται 9,48%.

Επιπλέον πίεση προκάλεσαν κάποιοι από τους τεχνολογικούς κολοσσούς, με τη Meta Platforms να υποχωρεί 5,74% και την Amazon να σημειώνει πτώση 3,99%. Η Boeing κατέγραψε τις χειρότερη επίδοση στον Dow Jones, καταγράφοντας απώλειες 3,94%.

H Tesla δεν κατάφερε να διατηρήσει τα κέρδη της, μετά την ώθηση από την αναβάθμιση της μετοχής της από τη UBS και έκλεισε με απώλειες 0,89%.

πηγή: newmoney.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα